Zonnezegels

Vele Oude culturen en beschavingen zagen zichzelf als kinderen van de Zon. De oude Egyptenaren noemden de Zon, Ra of Re en zelfs Farao(kind van de Zon) Achnaton noemden hem Aton, de ene. De Inca’s van zuid Amerika noemden hem Tata Inti, vader Zon en de Maya’s noemden hem Ahau Kin, Heer Zonnegezicht.

Volgens de Maya’s deelde de Zon zich in 20 verschillende gezichten en deze worden weergegeven in een van de oudste ‘kalenders’ op Aarde, de Tzol’kin genoemd. Tzol betekent Tellen en Kin betekent Zon, het tellen van de Zon. Het is een energetische ‘kalender’, een Sjamanistisch weergave van de Spirit, een ‘sacred count’. Deze is gebaseerd op de positie van het hart van de Melkweg, Hunab K’u.

In de Tzolkin bestaan 20 verschillende Zonnezegel of Zonnetekens en 13 verschillende tonen, frequenties van het licht. Dat maakt samen 260 verschillende energieën. Hieronder zie je een weergave van de Tzolkin.

Je kan deze Tzolkin op vele manieren ‘lezen’. Dit omdat alle bewegingen uit dit patroon zijn voortgekomen. Om er een paar te benoemen, het scheppingsverhaal, de omloop van planeten, de pressiecyclus van Moeder Aarde, het geboorteproces van een mens. We kunnen hem ook als een dagkalender lezen en zo ons eigen geboortedag ontcijferen.

De 20 Zonnezegels, ook wel Zonnetekens genaamd, vertegenwoordigen de scheppende energie, elk Zonnezegel is er een deel van en samen zijn ze één. Elke Zonnezegel  vertegenwoordigt een aantal aspecten, die in te zetten zijn als hulpbron in bepaalde situaties of die als innerlijk conflict te transformeren zijn. De eigenschappen van het Zonnezegel en de Toon behorende bij je geboortedatum vertegenwoordigen je creatievermogen. Dit is het vermogen waarmee je intenties in het leven tot realisatie brengt.

Het Zonnezegel behorende bij je geboortedatum reikt direct een aantal aspecten aan om mee te werken. Daarnaast is het goed mogelijk dat je aspecten van andere Zonnezegel herkent. Ondanks het feit dat slechts een Zonnezegel doormiddel van de bepaalde berekening gekoppeld is aan de dag dat je geboren werd heeft iedereen de aspecten van alle Zonnezegels in zich. Het zijn allemaal delen van je zelf.