13 OX LAHUN BAKTUN Cyclus

13 Ox Lahun Baktun Cyclus

De 13 Baktun Cyclus is een Zon in de Maya. Een Zon(wereldtijdperk) duurt (bijna) 5200 jaar en wordt verdeeld in 13 periodes(Baktun) van 144.000 Kin(dagen). Bovenstaande is het afgelopen wereldtijdperk die in 3113 v Chr. begon en eindigde op/rond 21-12-2012. Volgens de oud Vedische geschriften begon deze cyclus op 3102 v Chr. en noemden deze de Kali Yuga. Kali betekent donkere of ijzeren en Yuga betekent Tijdperk. En het was een hele donkere tijdperk op Aarde, diep in de stof zijn we beland. Het is ook geen toeval dat volgens de geschiedenis boeken de eerste Farao op 3100 v Chr. de troon besteeg.

Volgens vele zaten de Maya’s er naast met het einde van de wereld, we zijn er immers nog, toch? De profetie van de Maya’s en vele andere oeroude culturen is volkomen verkeerd geïnterpreteerd door de westerse denkende geest. In de Maya beleving van tijd is tijd absoluut niet lineair zoals hier wordt onderwezen. In deze Illusie van tijd bestaat er inderdaad een einde, in de Maya beleving van Tijd is dit onmogelijk gezien de Tijd in spiralen draait, net zoals ons zonnestelsel en sterrenstelsel.

Daarbij is de wereld niet moeder Aarde, zij blijft met of zonder ons gewoon door draaien(tenminste..). De wereld is het gene wat wij met ze alle gecreëerd hebben. Deze wereld wordt nu door kunstmatige en onhoudbare constructies omhoog gehouden. Deze constructies zijn sinds de val van de banken in 2008 alleen maar instabieler geworden.

We zitten nu in een nieuwe Zon, en net zoals de winter totaal anders is dan de zomer, zo zal deze Tijd totaal anders zijn dan de Tijd hiervoor. Zo’n wereldtijdperk duurt 5200 jaar en niet alleen deze cyclus kwam tot een ‘einde’. Ook de precessie cyclus van Aarde Moeder van 26.000 jaar is een nieuwe aanvang begonnen. Zo overgang gaat niet in 1 dag en energie gaat door een bepaalde cyclus heen(scheppingcyclus van 13) voordat deze manifest wordt op Aarde.

Zie hieronder een grafiek van het aantal Aardbevingen sinds de overgang. De Aardbevingen zijn in 20 jaar, sinds 1997 met 100.000 x per jaar toegenomen. Duidelijk is hier een grote verandering te zien om maar over klimaat verandering te zwijgen. Angst is niet het gene wat ik hier probeer te delen, maar enkel te laten zien dat we in een verandering zitten. We komen uit het donkere tijdperk, een ijzige koude winter en we gaan nu weer de zomer in die door vele het Gouden Tijdperk is genoemd. Een zeer positieve boodschap en de Aardbevingen zijn in mijn beleving de scheuren in het plafond van het beperkte bewustzijn waar we doorheen aan het breken zijn.

Deze Maya Teaching ben ik nog aan het bewerken, dus wordt vervolgt….