AKBAL, Blauwe Nacht

Betekenis Akbal:

Akbal is het derde Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. Akbal betekent in Maya: nacht, duisternis.

Ik ben Akbal, NACHT; ik ben je plek van het mysterie en onderbewustzijn. Ik geef je dromen en stilte.

Hij/zij is het overvloedige domein van de droomwereld. Hij/zij is zowel de oneindig diepe nachtelijke hemel, als wel het uitgestrekte terrein van het onderbewustzijn in ons lichaam. Akbal is de kracht van de duisternis.

In Azteeks heet hij Calli, wat letterlijk huis betekent. Maar bedoeld wordt het binnenste van het huis. Zo wordt Akbal door de Azteken afgebeeld met een icoon (glief) die er uit ziet als een tempel met een toegang die leidt naar het verduisterde interieur.

De ondersteunende kracht van de Nacht is de Krijger, de verborgen kracht is de Spiegel en de uitdagende kracht is de Hemelwandelaar.

Duiding:

De Blauwe Nacht leeft via zijn instincten in de fysieke wereld. Hij/zij is een ontvanger en informeert andere zonnezegels over zijn ontdekkingen. Hij leeft in individueel bewustzijn. Akbal wordt vertegenwoordigd door het chakra van de plexus solaris (zonnevlecht). Zijn planeet is Saturnus. Akbal is een krachtig, doch behoudend zonneteken dat logische en organisatorische vaardigheden ten toon spreidt.

Hij wordt gesymboliseerd door de duistere binnenkant van de tempel en is diepgaand, bedachtzaam, naar binnen gericht en zelfbespiegelend. Akbal transformeert, maar dit proces voltrekt zich in zijn diepste innerlijk. Akbal absorbeert informatie en verwerkt dit diep van binnen, waardoor zijn lichaam uiteindelijk zijn grootste bron van inzicht wordt. Akbal is zeer intuïtief. Via zijn intuïtieve contact met het onderbewustzijn, heeft Akbal de beschikking over psychische en materiële overvloed. Deze zon kent doorzettingsvermogen en kan hard werken.

Traditionele vertelling:

Akbal, Blauwe Nacht. Mensen met dit zegel zijn ochtend mensen. Sereen, maar zeer sterk in hun eigen weg. Akbal mensen, als ze op hun best zijn, kunnen ze de duisternis verlichten. Ze vervullen en verwezenlijken de projecten die ze willen bewerkstelligen. De mensen met dit zonnezegel zijn geneigd om veel in het verleden en de toekomst te leven en zo het heden te missen. Zoals de ochtend, die tussen de nacht en de dag inzit.

Het zijn intelligente en edelmoedige raad gevers, die oplossingen vindt voor anderen en zichzelf, rechtvaardigheid staat hoog in het vaandel bij Akbal. Het zijn reizigers die ‘op weg zijn’ verkiezen in twee tegengestelde emoties; zowel bij blijdschap als bij verdriet. Daarentegen, als de schaduwkant van dit zonnezegel zich laat zien, kunnen ze boos en oneerlijk overkomen.

Het zijn goede dokters, fysiotherapeuten, schrijvers, strijders en wiskundigen.

Vanuit de essentie:

Ik ben vrij van lichaam en mijn bewustzijn vliegt als Lichtvogel in de wereld van fantasie of doorschouw ik de nog ongeboren werkelijkheid van het paradijs? Ik reis het liefst in de rust en stilte van de nacht, de volle leegte, zodat ik ongestoord in mijn ‘dromen’ beelden kan verzamelen. Door mijn tastbare aanwezigheid overdag laad ik de mystieke dimensie van het leven als impuls voor verandering en transformatie in. Ik ben Blauwe Nacht.