Awareness

Illusie en Bewustzijn

Er is een oud verhaal dat toen de Spanjaarden de ‘nieuwe Wereld’ ontdekte. Het was al ont-dekt er leefden miljoenen mensen, ook was deze wereld niet zo ‘nieuw’ en gaat de wetende geschiedenis veel verder terug dan de westerse. De inlanders, die onterecht indianen worden genoemd, zagen hun grote schepen niet, konden ze niet zien aankomen. En dat ze opeens uit het niets roeiboten zagen aankomen. Hoe kon zoiets?

Zelf hadden zelf kano’s waarmee ze de zee bedreven, dus de roeiboten waren zichtbaar. De grote schepen hadden de desbetreffende inlanders nog nooit gezien en daarom konden hun ogen(bewustzijn) het niet waarnemen. Je kan alleen maar zien wat je bewust ben. De medicijnmannen van die tijd zagen de schepen wel in hun trancereizen. Ze waren honderden jaren daarvoor al voorzien en in overleveringen achter gelaten van de komst van de witte mensen op dit continent.

Dit verhaal bevestigd dat je kan alleen maar kan zien met je ogen datgene wat je bewust bent. Het zijn niet de ogen die zien.

Eerst zien dan geloven is omdraaien in Tijd, Eerst geloven en dan pas ga je het Zien.

Hoe bewust ben je van dat gene wat je waarneemt met je ogen? Test jezelf in onderstaande korte filmpje. The monkey mind…