IMIX, Rode Draak

Betekenis Imix:

IMIX is het eerste Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. IMIX is het Maya-woord voor draak, zeedraak en ook: waterlelie. Soms ook: kaaiman, aardemonster, wortel of wateren.

Ik ben IMIX; DRAAK; Ik ben je levensbron en baarmoeder.
Ik geef je voeding en ondersteuning.

In het Maya schrift is de ideografische betekenis voor Imix: ‘dat wat uit de Aarde oprijst’. Het icoon (glief) van Imix verbeeldt dan ook een vulkaan. Imix brengt voedende lava. Imix is de draak die komt uit de baarmoeder van de hemelen (Hunab K’u), en vervolgens op Aarde geboren wordt uit de diepe wateren, de baarmoeder van Moeder Aarde.

Imix is de oermoeder, de Eomaya. Imix is de waterlelie die oprijst uit het bronwater van de Aarde. Imix geeft geboorte aan nieuw leven, hij laat leven op Aarde ontstaan. Imix voedt en koestert het prille leven.

Bij de Azteken heet hij Cipactli: de alligator of de kaaiman, soms ook het aardemonster.

De ondersteunende kracht van de Draak is de Spiegel, de verborgen kracht is de Zon en de uitdagende kracht is de Aap.

Duiding:

De Rode Draak leeft via zijn instinct in de fysieke wereld. Imix initieert en geeft geboorte aan nieuwe scheppingen. Hij/zij levert zijn bijdrage door informatie te geven, het is een goede informatie-overdrager. Imix leeft in individueel bewustzijn. Imix wordt geregeerd door het keelchakra en is zelf de kracht achter zijn informerende aard.

Imix is altijd bezig met veel gevoelens. Imix wordt geregeerd door de planeet Neptunus. Imix kan energiek, creatief, voedend, beschermend en op een ouderlijke manier overheersend zijn. Hij/zij is van nature een sensitieve Zon die graag op zichzelf is, maar wanneer hij te lang alleen is, kan een gevoel insluipen van leegheid en luiheid.

Affirmatie:

“Ik vertrouw onvoorwaardelijk op de bron der Goddelijke voeding”

Chakra: Keel

Kenmerken/kwaliteiten:

  • Universele Moeder (Oermoeder)
  • Zijn
  • Geboorte
  • Oervertrouwen

Traditionele vertelling:

Mensen met het Zonnezegel Imix zijn intuïtieve, ‘water georiënteerde’  mensen. Het zijn dragers van de dag en goddelijke wezens. Productief, creatief, vrouwelijk, artistiek en hard werken zijn kernwoorden voor deze zegel. Met de handen zijn deze mensen zeer talentvol. Imix mensen voelen zich op hun gemak in huiselijke omgeving en zorgen er dan ook voor dat ze de leefomgeving zo aankleden dat het comfortabel vertoeven is.

Het zijn excentrieke, ‘ongewone’ mensen, die voor anderen over kunnen komen als ‘lichtelijk en prettig gestoord’. Ze zijn intuïtief en verkrijgen kennis via dromen en tekens die ze krijgen in het dagelijks leven. Als Imix uit balans raakt kunnen ze overkomen als sterke, dominante karakters, maar ook onzeker, gewelddadig, chaotisch en twijfelachtig.

Imix mensen zijn vaak leraren, schrijvers, artiesten/kunstenaars, politicus, psychologen, musici, vroedvrouwen of dichters.

Vanuit de essentie:

Ik ben de hartslag van de Aarde. In mijn pulserende verbinding met de oerkracht wek ik energie op zoals een vulkaan zijn krachten assembleert. Tijd als metgezel, verzamel ik om alle krachten te verenigen en gestaag richting te geven totdat de uitbarsting volgt. Ik ben Rode Draak.

KIN-der uitvoering:

Ik ben Imix, de DRAAK. Ik ben gekomen uit de grote buik van de ontelbare sterren aan de hemel en ben toen hier geboren uit de buik van Moeder Aarde. Met mijn kracht laat ik het leven beginnen. Altijd wanneer je met iets nieuws begint, help ik jou daarbij met mijn kracht en warmte. Ik ben bij je als de dag begint en ik geef je het lekkerste eten en heel veel knuffels.

De galactische Maya archetypen:

De galactische archetypen nodigen je uit om in je rol als Sluiter van de Cyclus te stappen. Nu de geschiedenis cyclus zich sluit, en wij ons bevinden in Midden-Tijd, dalen de galactische archetypen in om ons in kracht bij te staan. Eenmaal verbonden met de krachtvelden van je archetypen zal de zullen de profetische krachtlijnen van de Galactische Maya door je heen vloeien, je in staat stellend de nieuwe Aarde en de nieuwe tijd tot manifestatie te dromen.

IMIX

1
OERKRACHT

Ik ben de Oerkracht
Gecodeerd door de Rode Draak
Mijn getal is één
De vereniging van oorspronkelijk zijn
Ik ben de Oude der Dagen
Ik betreed je Universum
Door de Eerste Poort van Licht
Ik behoud het geheugen van kosmisch zijn
Binnen de oorspronkelijke bron
De geboorteplaats en speelterrein van
Sterrenmakers en sterrenmeesters
Eeuwigheid is mijn hoofdtooi
Ik geef geboorte aan alle vormen
En in het koesteren van iedere vorm
Koester ik compassie voor alle levende dingen
In hen ontwakend
Een essentie verzegeld in de altijd terugkerende genesis van mijn
bronnen
Mij kennen is een glimp ontvangen van de oorspronkelijke matrix
En als jij me tegenkomt
Zal het enkel als een mysterie zijn
Naar jou terug gereflecteerd
Je voor altijd wenkend

Aho