ETZNAB, Witte Spiegel

Betekenis Etznab:

Etznab is het achttiende Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. Etznab betekent in Maya taal: spiegel, vuursteen, mes, lancet, lanspunt.

Ik ben ETZNAB; SPIEGEL; ik zie je schaduwkanten onder ogen.
Ik breng je zuiverheid en tijdloosheid.

De oude Maya’s kenden geen hardmetalen smeedkunst; als speerpunt of mes gebruikten ze de halfedelsteen obsidiaan. Obsidiaan is donkergrijs (soms zwart) vulkanisch glas. Wanneer het breekt, houd je harde, vlijmscherpe splinters en scherven over. De Maya’s gebruikten deze steen onder meer om de prachtige afbeeldingen en gliefen te etsen in het zachte zandsteen waarmee hun tempels en piramides werden gebouwd. Gepolijste platte schijven van deze steensoort hebben een spiegelende glans en konden als spiegel dienen.

In Etznab vind je al deze eigenschappen in één: Etznab reflecteert (als spiegel) en maakt onderscheid (als mes), waardoor Etznab orde aanbrengt. Etznab is zowel het Zwaard van Damocles van het abrupte eindoordeel, als het mes dat aan twee kanten door blijft snijden tot in oneindige delen. Etznab is het spiegeldoolhof dat eindeloos lijkt totdat je je hoofd stoot. Etznab is zowel oeverloze discussie, als knopen doorhakken: Etznab leert hoe uiteindelijk ook uiterlijke orde, voortkomt uit innerlijke keuzes. Etznab is de spiegel van het zelf.

In Azteeks heet hij Tecpatl: vuursteen.

De ondersteunende kracht van de Spiegel is de Draak, de  verborgen kracht is de Nacht en de uitdagende kracht is de Ster.

Duiding:

Witte Spiegel leeft in het gebied van de spirituele wereld en opereert met een universeel bewustzijn. Hij/zij is de reflectie van de eindeloze orde. Hij verfijnt het spirituele en is zelfwerkzaam, niet veel van anderen nodig hebbend. Zijn basisenergie is ontvangend en is verbonden met de plexus solaris. Zijn planeet is Neptunus. Etznab is praktisch en werkt overzichtelijk.

Hij is sociaal, maar worstelt in relaties waarin mensen te dicht bij ‘m komen. Etznab sluit makkelijk compromissen, maar onderdrukt dan de woede die hij voelt, wanneer het compromis niet helemaal zijn belang dient. Etznab kan zeer kritisch, afstandelijk, hardvochtig en streng tot zelfs koud overkomen, maar dit is slechts het dunne schild ter bescherming van zijn eigen voortdurende (aan zichzelf) twijfelende binnenkant.

Affirmatie;

“ik ben de waarheid voorbij spiegels. Ik stap nu door de spiegel de grote werkelijkheid in”

Chakra: Zonnevlecht

Kenmerk/Kwaliteit:

  • Inzicht
  • Helderheid
  • Reflectie
  • Orde
  • Onderscheidingsvermogen

Traditionele vertelling:

Etznab, Witte Spiegel. Etznab heeft een sterke persoonlijkheid. Hij is zowel moedig als voorzichtig in zijn handelen. Etznab kan goed samenwerken en zijn in staat om door obstakels heen te prikken. Vaak neemt hij de moeilijkere taken op zich en wordt hij in het leven geroepen als twee mensen hulp nodig hebben een probleem of miscommunicatie op te lossen.

Hij is een talentvolle genezer van nature. In de oudheid waren mensen met het zonnezegel Etznab vaak tempel priesters en maakten offers om de goden goed te stemmen, zodat de regen zou vallen om de maïsplantages te kunnen oogsten. Het zijn verzorgers in alle opzichten, maar zodra Etznab voelt dat zijn hart botst met dat van een ander, kan hij wraakzuchtige en gewelddadige trekken vertonen.

Ze offeren zichzelf op in het belang van een ander en lijdt onder het feit dat hij al het ‘foute’ in de wereld ‘goed’ wil maken, maar dit niet altijd binnen zijn macht valt. Etznab kan snel in ziekte vallen, maar geneest ook heel snel.

Hij is goed als; genezer, dokter, priester, analist, administrateur, strijder, politicus en vroedvrouw.

Vanuit de essentie:

Ik ben als de zuivere reflectie van bewustzijn als je mij als Spiegel neemt. Kijk door mij in de Spiegel. Dan opent zich voor jou het visionaire beeld van de werkelijkheid zoals die is. De spiegeling doorboort laag voor laag totdat er niets anders is dan de eindloze leegte van de zuivere intentie van de creatie. Lees mijn bijdrage als Signaal voor het inladen van bewustzijn over jouw vervolmaking. Ik ben Witte Spiegel.

KIN-der uitvoering:

Ik ben ETZNAB, de SPIEGEL. Ik kan je laten zien wie je eigenlijk bent. Ik ben heel praktisch en kan heel goed helpen alles op de juiste plek te zetten. Ik kan je dan laten zien wat je nou eigenlijk wel of niet nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. Soms kan ik eindeloos bezig zijn met nadenken over hoe iets het beste klopt, maar dan ineens… pats, hak ik de knoop door.

De galactische Maya archetypen:

De galactische archetypen nodigen je uit om in je rol als Sluiter van de Cyclus te stappen. Nu de geschiedenis cyclus zich sluit, en wij ons bevinden in Midden-Tijd, dalen de galactische archetypen in om ons in kracht bij te staan. Eenmaal verbonden met de krachtvelden van je archetypen zal de zullen de profetische krachtlijnen van de Galactische Maya door je heen vloeien, je in staat stellend de nieuwe Aarde en de nieuwe tijd tot manifestatie te dromen.

ETZNAB

18
YOGI/YOGINI

Ik ben de Yogi(ni)
Gecodeerd door de Witte Spiegel
Achttien is mijn getal
Ik verblijf in de staat van onafgeleide meditatie
Voorbij woorden gedachten en daden
Zittend in mijn hartegrot
Ben ik de reflectie van de eindeloze droom
Ik behoud de sleutel tot de spiegeluniversa – de spiegel dimensies (8-
13)
Van het kosmische universum die deze ene spiegelt
Ik ben de meditatie van lege zegening
De muur van mijn grot is mijn zicht in het universum
Opperst in mijn yogische krachten
Illustreer ik zelfoverstijging in de noösfeer
Want ik ben de evolutionaire voorloper
Omringd door de regenboogaura – product van mijn innerlijke
zelftransmutatie
Ik manifesteer tekenen van supernormale krachten
Enkel om het pad duidelijk te maken voor alle wezens
Een sfeer aan de rechterkant gloeit in zijn eigen licht
Het resultaat van voor-bestaande luminescentie
Boven mijn hoofd verschijnt de mandala van oorspronkelijke
zelfperfectie
Een teken dat wij allen het pad van oneindig licht bereiken
Mij kennen is weten dat
Enkel beoefening kennis en wijsheid brengt