Avatar II

Avatar en Maya Deel II, De Na’vi verklaren de oorlog!

Door Maya Staaya (09-02-2010)

Voor een ieder die de film heeft gezien en ervaren heeft wat de Na’vi hebben ervaren, die wakker zijn geworden uit de Maya (Illusie) vraag ik om ze NU te helpen! Doe wat in uw mogelijkheid ligt om te voorkomen wat wellicht Nu staat te gebeuren.

Nadat de speelfilm Avatar in de prijzen viel tijdens de uitreiking van de prestigieuze Golden Globes, hebben leden van inheemse volksstammen verklaard dat de film het ware verhaal vertelt van hun huidige bestaan. Wat we gezien hebben in de film Avatar daarvoor hoef je echt niet naar een verre planeet in ons heelal, het Heel en het Al, om te zien en te ervaren van het leed wat de Na’vi is overkomen in de film. Het gebeurd hier ‘gewoon’ op moeder Aarde en zelfs vandaag de dag!

Toen de regisseur van de film Avatar, David Cameron, de prijzen in ontvangst nam sprak hij zich uit over een van de kernthema’s van deze film; ‘Avatar vraagt aan ons om in te zien dat alles onderling verbonden is’ en ‘alle mensen met elkaar, en wij met de Aarde’. Of zoals de Maya’s zeggen; ‘In lak’ech’ of zoals de Na’vi; ‘Ik zie jouw’.

Op Kin 196, Hun Cib, sloeg mijn hart over en met een bonk kwam deze weer tot stilstand bij het lezen van het Algemeen dagblad op 3 februari 2010. De kop van het artikel; Project in Amazone-gebied vernietigt regenwoud en dorpen.

Bouwbedrijven kunnen offertes gaan maken, de regering heeft een vergunning afgegeven voor de bouw van de omstreden en reusachtige Belo Monte-dam, een van de grootste op Moeder Aarde. Enkel de Drie-kloven-dam in China en de Itaipu-dam aan de grens van Brazilie en Paraguay zijn groter.

De aanleg is even omstreden en de indianen, de ‘Native’ hier op Aarde zoals de ‘Na’vi’ in de film Avatar op Pandora, spreken van een uitverkoop van hun leven en de natuur. Volgens de ‘Minister’ valt het allemaal wel allemaal wel mee, ma ja, Maya, wie praat hier eigenlijk? De dienaar van het volk(minister), of de dienaar van de projectontwikkelaar die het grote geld brengen.

Ik luister liever naar de Native’s, zij die met hun hart praten inplaats met hun hoofd en zij die leven in en met het land wat bekend staat als de ‘longen van onze Moeder Aarde’ de Amazone. Door de bouw van de Dam zal er een gebied van 500 vierkante kilometer oerwoud en dorpen onder water komen te staan.

Door dit reusachtige kunstmatige meer verdwijnen er ongekend veel dier, vis en plantensoorten om maar te zwijgen over zo’n 40.000 Native (indianen) van 14 verschillende stammen waaronder de Kayapó indianen die noodgedwongen huis en haard moeten verlaten. Zij verklaren daarom ook de oorlog aan de bouw van de Dam.
http://www.survivalinternational.nl/nieuws/5342

Helaas staat de uitkomst al vast en als we uit ervaring spreken weten we wie hier de ‘winnaars’ zullen zijn. Maar eigenlijk zijn hierin absoluut geen ‘winnaars’ enkel verliezers, nu zoals elke x hiervoor zullen de ‘Native’ de grote verliezers zijn in deze strijd en zonder pardon zullen zij worden dood gemaakt als zij niet luisteren naar de ‘machthebbers’ de mensen met het grote geld die net zoals in de film Avatar privé legers zullen in zetten om de Native’s te verdrijven en zo nodig uit te schakelen.

Of zijn we nu eindelijk zo ver in ‘ons’ bewustzijn dat net zoals in de film de Na’vi hun eigen wereld mogen behouden en in harmonie met deze mogen verder leven?! Laten we dit gebeuren?
http://www.amazonwatch.org/amazon/BR/bmd/
http://en.wikipedia.org/wiki/Belo_Monte_Dam

Zoals ik al schreef was het ‘Hun Cib’ op 3 februari 2010 toen dit bericht tot mij kwam. ‘Hun Cib’ staat voor de eerste dag van de ‘Kosmische krijger’. Deze energie die 13 dagen actief zal zijn bevindt zich in de basis een ijzeren wil besloten en idealen die niet gemakkelijk veranderen om een andere een plezier te doen.

Maar zoals alles op Aarde dualistisch is(lijkt) verbindt Cib ons ook met de ‘Kosmische krijger’ in ons Zelf, laten we wakker worden en bedenk, de kosmische krijger is er geen strijder in oorlog en haat, neen, de kosmische krijger vecht niet tegen iets maar juist voor iets! Een strijder die strijdt maar een Krijger die KRIJGT.

Verleiding ligt deze dagen op de loer in de vorm van de materie, de stof, zoals wellicht de Dam. ‘Cib’ betekent dan ook Aasgier en Kraai die vooraan staan als er wat te halen valt. Laat je niet verleiden, maar stel de vraag is dit werkelijk echt nodig?! Cib staat ook voor een galactische antenne die goddelijke communicatie van de spirit ontvangt en staat in de richting van ‘Nohol’ het zuiden, en de kracht van opbloei. Deze energie is als geen ander verbonden met eigenwaarde en in het bezit van het universele hart.

Rivieren hier op moeder Aarde, zijn als de aders in ons lichaam of als de meridianen. Meridianen zijn onze hoofd energie banen in ons lichaam, hierdoor vloeit de ‘Ka’ zoals de oude Egyptenaren het noemden, of ‘Ik’ zoals de Maya’s het noemden, ook bekend als ‘Ki’, de prana(levensenergie). Hierdoor stroomt de levensenergie en deze behoort te stromen en je kan wel bedenken wat een gevolgen dit heeft voor het hele lichaam als je hierin blokkades (lees;Dam) neerzet. Het is simpelweg het verschil van gezond zijn of ziek zijn.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Meridiaan_ … eskunde%29

Niet voor niets ontstond beschaving aan de randen van de Meridianen van moeder Aarde. De langste en grootste meridiaan van haar lichaam is de Nijl, sommige zeggen de Amazone, (hoe belangrijk?) Feit is dat zij beide dus zeer groot, zo’n 6000 km lang zijn en van levensbelang van onze moeder Aarde. Het zijn haar hoofd Meridianen, haar levenslijnen.

De oud Egyptische beschaving ontstond aan de voet, aan de rand, van de Nijl, hier ontstond ‘onze’ beschaving en de geschreven geschiedenis zoals wij die te leer krijgen en hebben gehad vandaag de dag. De wijze Farao’s hebben(volgens de geschiedenis boeken)de grootste bouwwerken hier op Aarde gebouwd en met hun kennis konden zij wellicht de grootse dammen bouwen die zij maar zouden wilden, maar hebben zij dit gedaan?

In het huidige Egypte hebben ‘wijze’ mensen, waaronder de Britten, al door de bouw van vele dammen de Nijl  ‘meester’ proberen te maken. Door de bouw van de Aswandam waaraan in 1899 werd begonnen is heel het ecosysteem in de Nijl aan het uiteenvallen, niet te spreken over wat NU staat te gebeuren.
De ‘wijze bouwmeesters’ van de Aswandam hebben nooit stil gestaan bij wat de Nijl met zich mee draagt namelijk het vruchtbare zwarte slip, ook wel het ‘zwarte goud’ genoemd.

Door deze vruchtbare slip is ooit beschaving ontstaan aan het begin van onze Zon(Lees; wereldtijdperk, cycli van 5200 jaar).
Het is namelijk zo dat zo’n twee Zonnen terug in tijd, 2 x 5200 jaar geleden, veranderde, net zoals nu, het klimaat zeer drastisch hier op Aarde, dus ook in Egypte. Het land werd hierdoor de woestijn die wij nu kunnen als de Sahara, de grootste woestijn op Aarde en deze groeit nog steeds, ik meen met honderden kilometers per jaar!

Twee Zonnen geleden( ongeveer zo’n 11.000 jaar) was het land nog zeer vruchtbaar, een savanne en veranderde het in wat het nu is. Precies 1 Zon geleden (3100 v Chr.) ontstond de Egyptische beschaving en in oude tijden hete Egypte, het ‘Zwarte land’. Dit omdat de Nijl ieder jaar overstroomde en daardoor het woestijn land met vruchtbare zwarte slip bevruchte en achter liet waardoor landbouw en beschaving kon ontstaan in dit droge land.

Iedereen heeft wel eens gehoord van ‘Zwarte Magie’, deze heet zo omdat de oude Farao’s en priesters uit het Zwarte land bedreven waren in de Magie. De nieuwe religie veroordeelde en verbood deze en alles uit dit land, de kennis werd daardoor omschreven als ‘Zwarte Magie’, kennis uit het Zwarte land, het huidige Egypte. De Egyptische beschaving waren, net zoals de Maya’s, zich zeer bewust van de cyclische karakter van het leven hier op Aarde.

Maar om terug te komen bij de Aswandam. Deze is niet gebouwd om al dit slip tegen te kunnen houden en moest daardoor al versterkt worden in 1946. Als deze dam breekt, en het is niet de vraag ‘of ’ maar ‘wanneer’, dan zullen alle oudheden die de farao’s ons hebben achter gelaten in 1 klap verdwenen zijn. Dit omdat de heiligdommen, de tempels en steden uit de oudheid zich bijna allemaal bevinden langs de Nijl, ook zal 80% van de huidige Egyptische bevolking hierdoor vernietigd kunnen worden.

Tijdens de Jom Kipoeroorlog, ook wel Oktoberoorlog genoemd, van 1973 had de Israëlische luchtmacht dan ook plannen om als noodplan deze dam te vernietigen?! Te bizar maar helaas waar. Dus mocht je in de gelegenheid zijn om de oud Egyptische beschaving te gaan ervaren dan zeg ik Doen! Nu het nog kan….

Meer info betreft Aswandam: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aswandam

Om terug te komen bij de Dam in de Amazone, in de Xingu rivier, er gaan zelfs geruchten dat dit het startsein is voor nog eens 70 dammen! Gaan ‘wij’ dit toe laten, gaan ‘wij’ als een stel buitenaardse zoals de vijanden van de Na’vi onze eigen moeder Aarde zo verminken in wat bij ons bekend staat als de longen van de Aarde?

Is dit weer zo’n diepte punt als in 2004 toen enkel en alleen in dit jaar al er maar liefst 27.000 vierkante kilometer ten prooi viel aan ontbossing van dit prachtige Oerwoud?! En ondanks de berichten dat de ontbossing nu ‘minder’ snel gaat wil dat natuurlijk niet zeggen dat er ten alle tijden, dus ook Nu, heel snel gaat en heel veel verloren gaat.

We moeten echt Kappen met Kappen want alle regels die we hier, in Nederland en Europa, verzinnen om de atmosfeer te beschermen halen niets uit met de ongekende snelheid waarmee onze Oerwouden op Aarde aan het verdwijnen Zijn.

Avatar is ECHT!  Zoals ik al eerder aangaf in Avatar en Maya en nadat de speelfilm Avatar in de prijzen viel tijdens de uitreiking van de prestigieuze Golden Globes, hebben leden van inheemse volksstammen verklaard dat de film het ware verhaal vertelt van hun huidige bestaan. Zie: http://www.survivalinternational.nl/nieuws/5476

Kom in Actie en help de Inheemse stammen der Mensheid hier op planeet Aarde! Maya Teachings is donateur en medestander van Survival International.
http://www.survivalinternational.nl/hel … tievoerder

Xa Ta Zac Xa Ta Amac, moge de weg naar u toekomen, In lak’ech, ik ben jouw en jij een andere mij en we zijn alle 1, Maya Staaya