EB, Gele Mens

Betekenis Eb:

Eb is het twaalfde Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. In Maya betekent Eb: mens, weg, bezem, tand, kruid of droog gras.

Ik ben EB; MENS; ik ben je vrije wil…..zeg het maar…
Ik geef je de rijkdom om je eigen weg te gaan.

In de Maya traditie staat Eb voor herboren worden, het gras dat ieder jaar in de lente opnieuw opkomt, het gebit dat terugkeert na het verdwijnen van de melktanden. Eb is niet klein te krijgen, vindt na iedere tegenslag vanuit innerlijke kracht opnieuw de weg terug naar de overvloed van het universum. Eb is de beïnvloeder, dat is zijn kracht. Zijn innerlijke kracht is die van de vrije wil, zijn uiterlijke kracht is die van zijn kennis over kruiden en zijn toegang tot helende krachten. Beiden hebben ook hun schaduwzijden: besluiteloosheid, vervallen in vaagheden, toedekken wat onder de oppervlakte leeft en misbruik van alcohol en drugs. Dan is Eb het gras dat versluiert wat leeft in de onmetelijke bodem. Niets menselijks is Eb vreemd, Eb is leren door vallen en opstaan.

In Azteeks heet hij Malinalli: kruid of droog gras.

De ondersteunende kracht van de Mens is de Hand, de  verborgen kracht is de Maan en de uitdagende kracht is de Wind.

Duiding:

De Gele Mens leeft via het emotionele lichaam en opereert vanuit de psychische (of paranormale) wereld. Eb, in essentie, formuleert. Eb zet wat het ontvangt om in een meer begrijpelijke vorm. Hij wordt geregeerd door het hartchakra. Zijn planeet is de aarde. Hij heeft een mondiaal bewustzijn.

Eb is naar anderen toe ontspannen, beleefd, voorzichtig en behulpzaam. Maar hij kan ook gevoelig, lichtgeraakt en snel op zijn tenen getrapt zijn. Eb is ambitieus en een harde werker. Vanwege zijn toegang tot de overvloedige psychische wereld is het belangrijk dat hij zijn grootste gereedschap goed leert gebruiken: de menselijke vrije wil.

Traditionele vertelling:

Eb, gele mens. Eb’s zijn reizigers, zeer georganiseerd, aardig, hard werkend en intuïtief. ‘De jacht’ is even waardevol als het thuis dat zij achterlaten. Ze vertegenwoordigen een beschermende taak voor de mensen om hen heen. Als Eb diep graaft, kan hij in de toekomst kijken, om zo obstakels te vermijden. Als handelaar kunnen ze de opkomende trend voorspellen, of de plaats waar de nieuwe mode van komt overwaaien.

Het zijn goede handelaren, ontdekkers, jagers en onderzoekers als ze op zoek zijn naar alles wat nog verborgen ligt.

Vanuit de essentie:

Ik sta voor de betekenis van het mens-zijn op aarde en van het mens-zijn in het universum. Verantwoord handelen is mijn levensthema. Elke stap die ik neem is onvermijdelijk creatie. Ik ben daar doordrongen  van. Die stap brengt mij dichter bij of verder af van het bestemmingsplan wat geopenbaard wordt door mijn eigen handelen. Ik ben de Gele Mens.