EB, Gele Mens

Betekenis Eb:

Eb is het twaalfde Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. In Maya betekent Eb: mens, weg, bezem, tand, kruid of droog gras.

Ik ben EB; MENS; ik ben je vrije wil…..zeg het maar…
Ik geef je de rijkdom om je eigen weg te gaan.

In de Maya traditie staat Eb voor herboren worden, het gras dat ieder jaar in de lente opnieuw opkomt, het gebit dat terugkeert na het verdwijnen van de melktanden. Eb is niet klein te krijgen, vindt na iedere tegenslag vanuit innerlijke kracht opnieuw de weg terug naar de overvloed van het universum. Eb is de beïnvloeder, dat is zijn kracht. Zijn innerlijke kracht is die van de vrije wil, zijn uiterlijke kracht is die van zijn kennis over kruiden en zijn toegang tot helende krachten. Beiden hebben ook hun schaduwzijden: besluiteloosheid, vervallen in vaagheden, toedekken wat onder de oppervlakte leeft en misbruik van alcohol en drugs. Dan is Eb het gras dat versluiert wat leeft in de onmetelijke bodem. Niets menselijks is Eb vreemd, Eb is leren door vallen en opstaan.

In Azteeks heet hij Malinalli: kruid of droog gras.

De ondersteunende kracht van de Mens is de Hand, de  verborgen kracht is de Maan en de uitdagende kracht is de Wind.

Duiding:

De Gele Mens leeft via het emotionele lichaam en opereert vanuit de psychische (of paranormale) wereld. Eb, in essentie, formuleert. Eb zet wat het ontvangt om in een meer begrijpelijke vorm. Hij wordt geregeerd door het hartchakra. Zijn planeet is de aarde. Hij heeft een mondiaal bewustzijn.

Eb is naar anderen toe ontspannen, beleefd, voorzichtig en behulpzaam. Maar hij kan ook gevoelig, lichtgeraakt en snel op zijn tenen getrapt zijn. Eb is ambitieus en een harde werker. Vanwege zijn toegang tot de overvloedige psychische wereld is het belangrijk dat hij zijn grootste gereedschap goed leert gebruiken: de menselijke vrije wil.

Affirmatie:

“Ik ben een open beker. Ik ben de gelukzalige uitdrukking van de overvloed van het Universum”

Chakra: Hart

Kwaliteiten/Kenmerken:

  • Vrije Wil
  • Wijsheid
  • Aandacht
  • Gevoelig
  • Ambitieus

Traditionele vertelling:

Eb, gele mens. Eb’s zijn reizigers, zeer georganiseerd, aardig, hard werkend en intuïtief. ‘De jacht’ is even waardevol als het thuis dat zij achterlaten. Ze vertegenwoordigen een beschermende taak voor de mensen om hen heen. Als Eb diep graaft, kan hij in de toekomst kijken, om zo obstakels te vermijden. Als handelaar kunnen ze de opkomende trend voorspellen, of de plaats waar de nieuwe mode van komt overwaaien.

Het zijn goede handelaren, ontdekkers, jagers en onderzoekers als ze op zoek zijn naar alles wat nog verborgen ligt.

Vanuit de essentie:

Ik sta voor de betekenis van het mens-zijn op aarde en van het mens-zijn in het universum. Verantwoord handelen is mijn levensthema. Elke stap die ik neem is onvermijdelijk creatie. Ik ben daar doordrongen  van. Die stap brengt mij dichter bij of verder af van het bestemmingsplan wat geopenbaard wordt door mijn eigen handelen. Ik ben de Gele Mens.

KIN-der uitvoering:

Ik ben EB, de MENS. Ik help je te weten wat je wilt. Ik zorg ervoor dat je heel veel kunt leren. Daarom zal ik je alles geven wat je echt hebben wilt. Zeg het maar… wat wil je allemaal meemaken? Je bent vrij om te doen wat je wilt. Kies en ik geef wat je nodig hebt, zodat je met vallen en opstaan alles kunt beleven wat je wilt, waardoor je in het leven heel veel kunt leren

De galactische Maya archetypen:

De galactische archetypen nodigen je uit om in je rol als Sluiter van de Cyclus te stappen. Nu de geschiedenis cyclus zich sluit, en wij ons bevinden in Midden-Tijd, dalen de galactische archetypen in om ons in kracht bij te staan. Eenmaal verbonden met de krachtvelden van je archetypen zal de zullen de profetische krachtlijnen van de Galactische Maya door je heen vloeien, je in staat stellend de nieuwe Aarde en de nieuwe tijd tot manifestatie te dromen.

EB

12
WIJSGEER

Ik ben de Wijsgeer
Gecodeerd door de Gele Mens
Twaalf is mijn getal
Perfecte orde en wortel van de mystieke 144 – de perfectie van de
menselijke tempel
Goedgezind, vriendelijk en wonderbaarlijk
Ik ben de wijze, de rechter, en onderscheider
Ik heb de zeven centra bemeesterd
En de wetten van externe en interne krachten geperfectioneerd
Hogere geest controle is de kracht van mijn invloed
In mijn rechterhand hou ik het dubbeleinder kristal
Van gelijkmakende vaardige middelen
In mijn linkerhand hou ik de kristallen bol
Van universele neutrale wijsheid en zuivere waarneming
Mijn manier is spontaan handelen
Vrij van verzinsels
Ik ben de blauwdruk van de gezuiverde solaire mens
Ik spreek met de stem van de noösfeer
Aankondigend de terugkeer van alle goede dingen
Mij kennen is
“Jezelf kennen”