Wakatel Utiw

Maya Elder Wakatel Utiw

Wakatel Utiw, Zwervende Wolf.

Alejandro Cirilo Perez Oxlaj is een Maya sjamaan en Zwervende Wolf is zijn medicijnnaam. Hij is het hoofd van de Nationale Maya Raad van Ouderen van Guatemala, dagbewaarder van de Maya kalender, een dertiende generatie K’iche’ sjamaan en een internationale spreker om de Maya cultuur uit te dragen. Hij is door zijn gemeenschap aangewezen als de beschermer en de vertolker van het geloof, de visies en de profetieën van de Maya’s.

Zwervende Wolf gaf op 14 januari 2008 tijdens de inwijding van de nieuwe president van Guatemala, Alvaro Colom Caballeros, een prachtige toespraak over de huidige situatie van zijn land Guatemala en onze aarde:

Wij, de autochtone bevolking, komen samen om het leven van de menselijke soorten, het leven van onze broederlijke dieren en de bomen en het leven van Moeder Aarde te beschermen, want het leven van de planeet Aarde is in gevaar.

We weten allemaal dat wat er momenteel in de wereld gebeurd geen toeval is. Als voorbeelden: de orkanen en de zware stormen die verschillende plaatsen in de wereld bedreigen, de hoge temperaturen die iedere dag hoger worden, terwijl in andere delen van de wereld de kou steeds intenser wordt; rivieren drogen uit en anderen verdwijnen; de gletsjers smelten; veel plaatsen in de wereld ondervinden de effecten van natuurlijke rampen; en dit is allemaal het resultaat van onze onbalans met de natuur. Een ander ding, ons land, onze gemeenschappen leven in angst door het geweld, de drugs en confrontaties met hen die zoeken naar macht en rijkdom.

Het is noodzakelijk dat het gedrag van alle mensen over de gehele wereld verandert; het leven van de planeet Aarde is de verantwoordelijkheid van iedereen en daardoor is de uitnodiging van onze autochtone bevolking voor iedereen, om mensenlevens te redden, de planeet te redden, zodat nieuwe generaties een gezonde toekomst erven.

In de kosmologische visie van de Maya’s is het land niemand zijn eigendom, we zijn slechts een element van het leven en van de natuur, en dat is de reden waarom we iedereen uitnodigen om te helpen om onze Moeder Aarde te redden.

De levensmissie van Zwervende Wolf is om alle volkeren over de gehele wereld in vrede samen te brengen, zodat we in harmonie samen leven en in balans zijn met de natuur. Zijn toespraak heeft duidelijk te maken met de bijzondere tijd waarin we momenteel leven, want op 21 december 2012 zal er een nieuwe periode aanbreken, ook wel het Jaar Nul genoemd.
Op 21 december 2012 begint de Vijfde Zon, deze bijzondere dag komt maar één keer in de 5.125¼ jaar voor, we leven dus inderdaad in een bijzondere tijd. Een tijd waarin het steeds duidelijker begint te worden dat de aarde en ook wijzelf inderdaad aan het veranderen zijn, maar ook een tijd waarin het duidelijk wordt dat we niet op deze industriële manier door kunnen blijven gaan. We hebben ons namelijk boven de natuur geplaatst en we dachten lange tijd dat we met onze technologie best zonder de natuur konden, maar de natuur laat ons duidelijk zien dat wij niet de baas zijn en dat we iets aan onze instelling moeten veranderen.

Alejandro Cirilo Perez Oxlaj, Zwervende Wolf, draagt de denkbeelden van de Maya gemeenschappen uit en hij probeert al tientallen jaren de regeringsleiders in de wereld ervan te overtuigen dat we niet door kunnen blijven gaan met het vervuilen van onze eigen planeet, want hierdoor raakt de wereld uit balans. Al tientallen jaren maakt hij de wereld erop attent dat de klimaten op aarde zullen veranderen, we ons contact met de natuur moeten herstellen en op een zuivere natuurlijke manier met onze aarde en met elkaar om moeten gaan, maar niemand wilde destijds naar hem luisteren.

Hieronder twee film. De eerste is:

The Year Zero.

Een film over een geheimzinnige, unieke bijeenkomst, diep in het Amazone-oerwoud van Colombia. Zo’n 400 indiaanse medicijnmannen en medicijnvrouwen van indianenstammen uit het hele Amerikaanse continent voeren oeroude rituelen uit voor de genezing van de Aarde.

Filmregisseur Wiek Lenssen werd als een van de weinige westerlingen tot deze bijeenkomst toegelaten, en beloofde te doen wat hem gevraagd werd … hun boodschap naar de rest van de wereld over te brengen in een film.

Een unieke film over twee Maya-sjamanen: Zwervende Wolf en Don Julian. Hun bijzondere levensverhalen staan in nauw verband met de verwachtingen voor de nabije toekomst, die de inheemse volkeren van het Amerikaanse continent koesteren voor de gehele mensheid.

De oeroude kalender van de Maya-indianen uit Centraal-Amerika voorspelt wereldwijde veranderingen rond het jaar 2012; in het klimaat, in de natuur, maar vooral in het bewustzijn van de mensheid. Volgens veel Indiaanse mythen en profetieën staan we aan de vooravond van enorme gebeurtenissen, die, na een ongekend turbulente tijd, een gouden tijdperk van vrede en harmonie op Aarde inluiden.(meer op: http://wieklenssenfilm.nl/the-year-zero)

 

Meer lezen? Bron: http://www.geubel.com/2009/05/maya-mysterien-ontwaken-h3-onze.html