IK, Witte Wind

 Betekenis IK:

IK is het tweede Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. Ik betekent in Maya: lucht, wind of (levens-)adem.

Ik ben IK; WIND; ik ben je levensadem en geest. Ik inspireer je je eigen waarheid en werkelijkheid te creëren.

Het is de adem van de Grote Geest, die spiritueel leven blaast in dat wat uit de Aarde wordt voortgebracht. Het gezamenlijk roken van de vredespijp staat daarom symbool voor het samen delen van dezelfde lucht: de Adem van Wakantanka, de Ene Grote Geest.

Maar ook: daar waar de wind van Ik opsteekt wordt verandering gebracht, waarna het leven niet meer zal zijn zoals het was. Ik is de leraar én de leerling. Ik is de vleesgeworden geest, de inspirator en de bron van inspiratie. Ik is de geest van de wind, soms rusteloos bewegend van idee naar idee. Ik heeft altijd een boodschap te delen.

Bij de Azteken heet hij Ehecatl, wat wind betekent.

De ondersteunende kracht van de Wind  is de Aarde, de verborgen kracht is de Storm en de uitdagende kracht is de Mens.

Duiding:

De Witte Wind leeft via zijn instincten in de fysieke wereld. Hij omschrijft zichzelf via het lichaam, maar is ook zeer verbonden met de adem van de geest. Hij leeft in individueel bewustzijn. Ik is een goede communicator, informatieverstrekker en hij verfijnt en zet informatie om in een meer bruikbare vorm. Het chakra dat door Ik wordt vertegenwoordigd is het hart chakra. Zijn planeet is Uranus. Ik is een communicatieve en mentale zon. Ik is behendig, slim en heeft vele gezichten. Hij kan behoorlijk idealistisch zijn en zelfs romantisch.

Traditionele vertelling:

‘Ik’ mensen zijn mensen van de natuur. Ze houden van frisse lucht, ze weten dat het leven gevuld is met de leegte van lucht en wind. Ze zijn Mysterieuze, luchtige en spirituele persoonlijkheden, met de vitaliteit om iedereen waar hij mee in contact komt inspiratie te geven. ‘Ik’ mensen zijn vol leven, hebben de kracht om dingen voor te stellen en in te beelden, psychisch zijn ze sterk.

Het zijn dromers, maar als ze ergens voor gaan kunnen ze gegrond te werk gaan en heel succesvol zijn, toch kunnen ze zijn als de wind; hier vandaag, morgen verdwenen. Soms kunnen ze onoprecht of verraderlijk overkomen, ze zeggen en doen dan alles wat er in het hoofd opkomt. ‘Ik’ mensen zijn invloedrijke personen, die anderen nodig heeft die hen sturen om gefocust te blijven op hun pad.

Het zijn goede uitvinders, spiritueel gerichte, kunstenaars en schrijvers.

Vanuit de essentie:

Ik sta in het Veld. Om mij overal ruimte. Alles om mij heen vraagt om inspiratie, vraagt om de adem, de inlading van het leven. Dan beweeg ik binnen de kristallijne structuur van alle verbindingen, vanuit de kern gevoed, en tast, streel, en vul met de dynamiek van geestelijke bevlogenheid, de ruimte met de Wind van de initiële beweging. Ik ben Witte Wind.