MEN, Blauwe Adelaar

Betekenis Men:

Men is het vijftiende Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. In Maya betekent Men: adelaar, wijze (wijs persoon), salie. Soms ook: vogel, en zelfs soms: spinnenweb.

Ik ben MEN; ADELAAR; ik ben je vermogen om relaties en verbindingen aan te gaan vanuit onafhankelijkheid. Ik breng je visie en zelfvertrouwen.

In Meso-Amerika is de harpij qua afmetingen de grootste roofvogel. Het is daarom niet verwonderlijk dat deze adelaar soort al duizenden jaren wordt afgebeeld als het icoon voor Men. Hij heeft complexe betekenissen, die er bijna allemaal op neer komen dat de adelaar het symbool is voor: overzicht en vooruitziende blik.

Hij komt ook voor als symbool voor de periode van bijna twintig jaar, de katun en ook zelfs voor de baktun van 144.000 dagen (periode van bijna vierhonderd jaar, waarvan er dertien gaan in de Lange Telling kalender). De Blauwe Adelaar is de planetaire geest, de drager van hoop, grootse visioenen en mondiaal bewustzijn. Men heeft een onafhankelijke visie, hij heeft en geeft een eigen, wijds en eigenwijs perspectief op de aardse gebeurtenissen.

In Azteeks heet hij Cuauthli: adelaar.

De ondersteunende kracht van de Adelaar is het Zaad, de verborgen kracht is de Wereldoverbrugger en de uitdagende kracht is de Slang.

Duiding:

De Blauwe Adelaar opereert vanuit de emotionele of psychische (paranormale) wereld. Hij/zij brengt de informatie naar buiten die hij ontvangt. Men schenkt zijn visioenen, brengt visie. Het kruin-chakra wordt met deze Zon in verband gebracht en hij heeft een mondiaal bewustzijn. Zijn planeet is Jupiter.

Men is onafhankelijk en ambitieus. Binnen zijn onafhankelijke natuur gebruikt hij escapisme om te kunnen omgaan met controlerende situaties. Hij is wetenschappelijk of technisch geneigd en vertoont een kritische en nauwgezette aard.

Men heeft unieke ideeën over het leven. Men laat vriendschappen ontstaan die een hoge waarde hechten aan persoonlijke vrijheid. Men gebruikt deze vrijheid om te kunnen creëren.

Affirmatie:

“met visie en hoop dans en zing ik voor het ene hart!”

Chakra: Kruin

Kenmerken/Kwaliteiten:

  • Visie
  • Vrijheid
  • Creëren
  • Onafhankelijk
  • Vredestichter

Traditionele vertelling:

Men, Blauwe Adelaar. ‘Men’ is een vrolijk en beleeft individu die van zaken houdt, maar ook van kunst. Hij heeft een sterk analytisch vermogen en heeft doorgaans een hoge intelligentie. ‘Men’ is zich bewust van het hier en nu en ziet daarin de mogelijkheden en kansen die voor hem liggen. Hij vormt en creëert op die manier zijn eigen lot.

Soms wil Men teveel van al zijn ambities naar buiten brengen omdat hij alles wat hij verlangt ook tot realisatie wil brengen. Men heeft een sterke intuïtie en kan zeer spiritueel zijn, als hij kiest om die kwaliteit van zichzelf te ontwikkelen. Hij kan helderziende zijn. Ook is hij goed in zaken, maar kan wispelturig zijn in wat hij wel en niet leuk vind.

Vaak is Men een goede poëet, schilder, onderzoeker, psycholoog, verzamelaar of groothandelaar.

Vanuit de essentie:

In de ruimte neem ik afstand. Ik zie wat niemand ziet. Ik zie de achterliggende patronen. Als ik met mijn scherpe blik een nieuw patroon heb waargenomen ligt daar een aanwijzing voor transformatie naar visie. Mijn inbreng, ondanks zijn koele afstandelijkheid en mentale oriëntatie, is bestemd voor de vervolmaking, de heelwording van alles. Soms vlieg ik naar de Zon, het centrale middelpunt van de Waarheid, om alleen dicht bij de Bron te Zijn. Ik ben Blauwe Adelaar.

KIN-der uitvoering:

Ik ben MEN, de ADELAAR. Ik heb en geef je overzicht. Ik heb heel goede ogen, waarmee ik alles zie wat er op Aarde gebeurt. Ik geef je eigen-wijsheid. Ik geef je de vrijheid om helemaal je eigen gang te gaan. Soms wil ik alleen zijn, maar ik weet dat ik altijd kan weggaan en weer terugkomen, omdat er mensen zijn die van mij houden.

De galactische Maya archetypen:

De galactische archetypen nodigen je uit om in je rol als Sluiter van de Cyclus te stappen. Nu de geschiedenis cyclus zich sluit, en wij ons bevinden in Midden-Tijd, dalen de galactische archetypen in om ons in kracht bij te staan. Eenmaal verbonden met de krachtvelden van je archetypen zal de zullen de profetische krachtlijnen van de Galactische Maya door je heen vloeien, je in staat stellend de nieuwe Aarde en de nieuwe tijd tot manifestatie te dromen.

MEN

15
ZIENER

Ik ben de Ziener
Gecodeerd door de Blauwe Adelaar
Vijftien is mijn getal – drie poorten van vijf
Worden geopend door mijn geest
Mijn thuis is de eindeloze lucht
Want ik ben de lucht-geborene
De Melkweg pulseert
Met mijn heldere gedachten
Door de kracht van visie glip ik makkelijk door de dimensies en
Voorspel de komende veranderende tijden
Door parallelle universa vlieg ik
Op een enkelvoudig zuvuya pad
Visie is de bron van mijn intelligentie
Die het planetaire geheel draagt
Iedereen die geest wil kennen
En te creëren volgens het universele plan
kome naar mij, en zij zullen zien
In mijn geest is de kracht van universele geest in zijn eindeloze
creativiteit
Mij kennen is het astrale vlak van alomvattende oneindigheid kennen
Vanwaar de hogere geest afstamt

Aho