Wisdom Keepers

Wisdom Keepers

Hoe om te gaan met ons meest kostbaarste ‘bezit’?

Toen ik hier op deze Aarde kwam en waarnam hoe we leven, d8T IK, hebben wij altijd zo geleefd? Is dit werkelijk beschaving? Leven we echt als Mensheid of als Mens -dom hier en Nu? Er bestaat een aanname dat wij de kroon zijn op de schepping met al onze technologie, maar is dit? Zijn wij nu echt een beter en wijzer mens als de oude Grieken of Egyptenaren? Zij die het meest onverklaarbare gebouw, de Piramide van Gizeh,  1, en ook de enigste van de 7 Wereldwonderen uit onze menselijke geschiedenis achter lieten?

We zijn wellicht slimmer, en dat is ook okay. Slim is goed, maar zijn we niet te slim voor onze eigen goed? Onder Wisdom Keepers kunt u mensen, hoog-leraren, wetenschappers, medicijnmannen, sjamanen en andere vinden uit het verleden en heden die mij enorm inspireren.

Note: Alle teachings op deze site zijn puur voor onderwijsdoeleinden, vallend in het leerplan en doel van deze website. Bepaalde stukken kunnen dus auteursrechtelijk beschermd zijn. Respecteer deze rechten. Met dank aan alle teachers van de mensheid. 

Menselijke kennis is ontzettend kwetsbaar. En de schatten van de menselijke wijsheid kunnen gemakkelijk verdwijnen zoals vele oude beschavingen en volkeren voor ons hebben bewezen.

De Oude voor ons hebben enorm hun best gedaan en heel veel moeite om de wijsheid door te geven aan hun kinderen. En dat zijn Wij, hebben wij de Tijd en de oren om ze te horen?

Ze lieten de wijsheid na oraal, in sterrenschrift, in ontelbaar veel, en vaak onverklaarbare mega structuren over deze gehele planeet. Uitgelijnd op de sterren zijn ze alle een klok van de Universele en ware Tijd. En wij zijn Tijd, Leven…

De bouwwerken en hun kunst van het leven hebben bewezen de tand des tijds te doorstaan.  Na duizenden jaren nog steeds hier, hun meest belangrijkste boodschap, hier en nu voor ons om te lezen, te luisteren en ons te waarschuwen voor de veranderingen die cyclisch in Tijd plaats vindt hier op Aarde Moeder.

De wijsheid die zij nalieten in steen en andere mediums is voornamelijk een spirituele wijsheid dat ons leert wat en wie we zijn. Wat het doel van leven is hier op Aarde Moeder. En als je een spirituele wijsheid rijker word, raak je een leugen kwijt. Moge we onszelf niet te verliezen in de Maya(illusie) van materiële zaken, materiële hebzucht en materiële ambities.

Egyptische Godin Maya.

Laten we begrijpen dat het materiële leven een kostbaar geschenk is en geen eigendom. Eigendom is dat wat het zegt; Eigen Dom, en eigenlijk dom. De Aarde is niet van ons, wij zijn van de Aarde. En dat we de Aarde niet geërfd hebben van onze voorouders maar hebben geleend van onze kinderen.

Ieder mens zou de dankbare taak op zich moeten nemen om een waarachtigere wereld te creëren dan de wereld voor onze ogen. Het leven is hier voor iedereen om in harmonie en liefde te ervaren, te groeien en te ontwikkelen om zo de ziel te voorzien van haar onsterfelijkheid.

‘We are a Human Being, not a Human Suffering.’

Deze teachings bestaan nog steeds, vaak verstopt in steen, in oude geschriften, in mythes, in astronomie, overleveringen en in de kosmologie van de Oude. Het staat in de Sterren geschreven.

Het is nog niet verloren in Tijd en het kan terug gehaald worden. Na duizenden jaren van ongeëvenaarde kwaadaardigheid en bloedvergieten onder de Wisdom Keepers zijn ze nog steeds hier en Nu.

We hebben deze oeroude wijsheid hoe te leven op deze planeet nu meer dan ooit nodig in Tijd. Laat je weer verwonderen, laat je inspireren, durf een mooie droom te dromen voor jezelf en al het andere..

‘Deze nieuwe Wereld is niet afzijdig van de oude Wereld, het is haar weerspiegeling, zonder ver-leden bestaat er geen toe-komst.’ Maya Staaya

 KINd, Zonnegezicht, de stilte spreekt;

Kind van Hemel

Kind van het ochtendland

Luister naar de harten van jouw broeders en zusters

Voel je niet, de pijn die jullie samen creëren?

Tot ver in de diepte is het huilende mensenkind te horen.

Tot ver voorbij de sterren is jullie leed te zien

Kind van de Aarde, ben je vergeten te luisteren?

Wat is er voor nodig om jullie opnieuw te laten horen, de klank van het bestaan?

O stralend kind van de sterren, je bent geboren als een kristal.

Laat jouw zijden stralen, want het eeuwige licht weerkaats in jou!

Kind van de Wateren, ontketen opnieuw jouw verlangen,

sta het licht toe zich opnieuw in jou te verenigen.

MUST SEE: Documentaire van Nederlands gezin die een wereldreis van jaren maakten opzoek naar Wisdomkeepers.

Stand strong, keep your fire burning, Zon op je pad.