Ceremonies

Maya Ceremonies

Wat is een ceremonie? Een ceremonie is een plechtigheid die een belangrijke gebeurtenis markeert. Tijdens een ceremonie worden ook rituele handelingen uitgevoerd, die vaak strikt vastgelegd zijn. Sommige ceremoniën zijn eenmalige gebeurtenissen, andere ceremoniën worden regelmatig uitgevoerd en zijn vaak een eeuwenoude traditie.(Bron:Wikipedia)

Als kind was ik al aangetrokken tot oude beschavingen zoals de Egyptenaren en de Maya’s. De ceremonies die wij verzorgen gebeuren in grote lijnen volgens de Maya kosmologie maar ook dat van andere oeroude culturen.

Al deze volkeren zagen zichzelf als onderdeel van het geheel en waren dus animistisch. Dat wil zeggen dat zij zichzelf als een met de omgeving zagen. Aangezien wij bezield zijn is de wereld om ons heen ook bezield, met andere woorden alles komt voort uit, en bevat de Geest.

Animisme komt van het Latijnse woord Anima en betekent dan ook geest, ziel, levensbeginsel, IK in het Maya.(Niet te verwarren met onze ‘ik’, de Ego.) Vanuit deze beleving van de werkelijkheid is ooit sjamanisme ontstaan. Sjamanisme wordt al meer dan 40.000 jaar bedreven door onze menssoort en zelfs ook andere menssoorten. Het is ‘werken’, beter leven met deze bezieling of geest. De Native’s noemen deze de Grote Geest en deze zit in alles wat de schepping heeft voortgebracht.

‘Wij mensen hebben de neiging om onszelf te ervaren als iets apart van het geheel dat we ‘Universum’ noemen.

Dit is eigenlijk een optische illusie van ons bewustzijn. Het is als een gevangenis voor ons.

Onze taak is om onszelf uit deze gevangenis te bevrijden door onze cirkel van mededogen te verruimen om alle levende wezens en de hele natuur in haar schoonheid te omarmen.

Dit is de enige ware basis voor onze innerlijke vrede en veiligheid.’ Albert Einstein KIN 260

Zoals ik het leven zie is iedere dag uniek, een geschenk, is ons gegeven en dus een belangrijke gebeurtenis. Al het leven is belangrijk en heilig. Heilig komt van Helling, heel zijn. Heilig betekent voor mij alles wat groeit en bloei, dat zijn wijzelf maar ook de dieren, planten, bomen, stenen, bergen, wouden, rivieren, zeeën etc. Kortom Aarde Moeder en alles wat daarop van nature leef, en ook alles in de Aarde en daar buiten, het Universum. De ceremonies die wij verzorgen markeren bijvoorbeeld een Volle of Nieuwe Maan, maar kan ook de Zon en of andere speciale gebeurtenis zijn.

Tijdens de ceremonies werken we met de oeroude wijsheid van de volkeren die voor ons hier op Aarde leefden. Wij doen dit door bepaalde handelingen, rituelen en gebruiken hiervoor verschillende instrumenten. We werken met klanken, kruiden, intenties en andere vormen waarbij wij het leven eren en kracht bij zetten.

We zijn op een moment in Tijd aangekomen dat we pas verbinding hebben als er wifi is. We kunnen met de hele wereld communiceren echter eenzaamheid is groter dan ooit. In ceremonie doen we daarom even onze telefoon en wifi uit en maken we geen verbinding met WWW maar maken verbinding met UUU, Understanding Universe (IS) Unity.

Door gezamenlijk met vereende krachten in ceremonie te gaan, naar binnen te gaan, verbinden we ons weer met deze oeroude wijsheid, die in elk van ons besloten ligt. Verbinden we ons weer met dat alles in ons en om ons heen. Alles is energie en alles dat IS heeft zijn eigen tijd, trilling, frequentie en resoneert op dat gene om zich heen, het grotere geheel.

In de ceremonies creëren we een ‘sacred space’, een AL-TIJD, de NU. Deze wordt gevuld met de klanken uit ons Universum en hiermee resoneren wij en activeren we dit alwetend veld.

In dit veld kan kunnen we datgene los gaan laten wat ons niet meer dient en daardoor meer ontspannen. Hierdoor kan je meer ‘zijn’ dan ‘moeten’, er ontstaat ruimte in jezelf voor inzicht, inspiratie en geestenkracht. Waardoor je bewustzijn groeit en als het (L)even dan weer even tegen lijkt te zitten, je meer de waarnemer bent en er gemakkelijker doorheen komt.

Wees welkom om een keer mee te doen en te voelen of het iets voor jou is.

An old Apache stroyteller reminds us; The plants, rocks, fire, water, all are alive. They watch us and see our needs. They seek when we have nothing to proteet us, and it is then they reval themselves and speak to us. Joseph Campbell

Alle teachings op deze site zijn puur voor onderwijsdoeleinden, vallend in het leerplan en doel van deze website. Bepaalde stukken kunnen dus auteursrechtelijk beschermd zijn. Deze auteursrechtelijk beschermd werk wordt enkel hiervoor gebruikt en niets van deze site mag daardoor gekopieerd voor andere doeleinde dan hierboven.