De Terugkomst van de heilige 13

De Terugkomst van de heilige 13

Het 13e dierenriemteken – de Slangendrager (Ophiuchus)

De slangendrager is officieel geen dierenriemteken, maar misschien juist nu wat we nodig hebben. Hij/zij bevind zich wel in de dierenriemgordel, in het “gat” tussen Schorpioen en Boogschutter en wordt door sterrenwachten als het teken “Ophiuchus = Slangendrager/Slangenbezweerder” aangegeven.

De Slangendrager staat voor de sjamaan/sjamanica en is de bewaker van de levensenergie. Hij/zij kent het geheim van het leven. Zijn/haar voet wijst naar het hart van de Galaxis, het hart van de hemel, de kosmische baarmoeder en verbindt ons met de oorspronkelijke Bron. Hij/zij brengt vrouwelijke en mannelijke waarden in ons samen en schenkt ons eenheidsbewustzijn. Ophiuchus helpt ons met de laatste stappen in onze ontwikkeling richting het galactisch bewustzijn. Hij/zij wijst de weg naar het centrum van de melkweg, het hart van de Hemel, Hunab K’u.

De hogepriesteres

De naam slangendrager of slangenbezweerder zou kunnen verwijzen naar de Pythoness of Pythia, de hogepriesteres in de tempel van de Godin, die via de slang boodschappen van de Godin ontving. Het beeld van de slangendragende priesteres komt onder andere voor in de Soemerische en Minoïsche cultuur. De slang is als boodschapper een oude bekende.

Adam en Eva brengt zij haar “kennis van goed en kwaad” over, waardoor Adam en Eva wetend werden, bewustzijn ontvingen. In oude Gnostische geschriften staat dat het niet God was maar de Archonten die de Adam in de stof hadden gelokt en in een tuin van onwetendheid gevangen hield. De slang was juist de redder van de Adam en was de Archonten te slim af. Hierdoor werd de mens weer bewust, werden we weer als de Goden.

In vele oude culturen is de slang juist het teken voor Leven. Bij de Maya’s stond de slang voor leven en het schedel voor de dood, dit zie je overal in hun architectuur terug. Kukulkan, de gevederde slang was zelfs de brenger van beschaving, overvloed en harmonie. Zou Kukulkan een verwijzing kunnen zijn naar de slangendrager/ster?

De Slangendraagster staat voor volbrenging van de cyclus, het Galactisch bewustzijn en de balans tussen vrouwelijk en mannelijk staan. Hij of zij bezit de kennis van het geheim van het leven en bewaakt de levensenergie. Het is de heler en de sjamaan/sjamanica, die kan bemiddelen tussen mensen en goden.

Nieuwe indeling 13 dierenriemtekens.

1.  Steenbok: 20 jan. – 16 feb.
2. Waterman: 16 feb. – 11 maart
3. Vissen: 11 maart – 18 april
4. Ram: 18 april – 13 mei
5. Stier: 13 mei – 21 juni
6. Tweelingen: 21 juni – 20 juli
7. Kreeft: 20 juli – 10 aug.
8. Leeuw: 10 aug. – 16 sept.
9. Maagd: 16 sept. – 30 okt.
10. Weegschaal: 30 okt. – 23 nov.
11. Schorpioen: 23 nov. – 29 nov.
12. Slangendrager: 29 nov. – 17 dec.
13. Boogschutter: 17 dec. – 20 jan.

De 13 dierenriemtekens volgens Mayaanse inzicht.

1   | 26 juli-22 aug        Magnetische Vleermuis Maan

2   | 23 aug  -19 sept     Lunaire Schorpioen Maan

3   | 20 sept – 17 okt     Electrische Hert Maan

4   | 18 okt  – 14 nov     Zelfbestaande Uil Maan

5   | 15 nov – 12 dec      Boventoon Pauw Maan

6   | 13 dec – 9 jan        Ritmische Hagedis Maan

7   | 10 jan – 6 feb         Resonante Aap Maan

8  | 7 feb – 6 maart       Galactische Havik Maan

9   | 7 Maart – 3 April  Solaire Jaguar Maan

10 | 4 april- 1 mei        Planetaire Hond Maan

11 | 2 mei – 29 mei       Spectrale Slang Maan

12 | 30 mei – 26 juni    Kristallen Konijn Maan

13  | 27 juni – 24 juli    Kosmische Schildpad Maan

Hieronder het fractaal, 13 in 1 jaar.