BEN, Rode Hemelwandelaar

Betekenis Ben:

Ben is het dertiende Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. Ben is in het Maya betekent: riet, droog riet, suikerriet. Soms ook: buis.

Ik ben BEN; HEMELWANDELAAR; ik ben je boodschapper van het licht. Ik breng je het vermogen om door tijd en ruimte te reizen.

Riet staat symbool voor de Pilaren van Licht, zoals je die ziet afgebeeld op de glief (icoon) voor Ben. Omhoog reikende rietstengels zijn symbolen voor de verticale verbindingskanalen tussen de Aarde en de kosmos. Ben is de dertiende Zon in de reeks van twintig en zoals je weet is dertien voor de Maya’s wellicht het meest belangrijke getal.

Zowel volgens de Maya- als de Azteken geschiedenis was er duizend jaar geleden een grote vorst, die een directe boodschapper was van de Gevederde Slang. De Gevederde Slang is een van hoofdgoden, hij is de Boodschapper van kosmische berichten, brenger van het schrift, de cultuur en de vrede, de Lichtbrenger, de activator van ons DNA.

Deze koning-priester heette 1 Riet Gevederde Slang (in Maya: Hun Ben Kulkulcan, in Azteeks: 1 Quij Quetzalcoatl) en hij werd geacht geboren te zijn op dezelfde galactische geboortedag als de godheid Kulkulcan, nl. 1 Ben (Rode Magnetische Hemelwandelaar).

Ben brengt berichten uit de kosmos op Aarde, maar doet dit vaak zeer onverwacht. Hij vertoont zich met een plotseling rinkelende bel aan je voordeur, om je een brief te overhandigen. Hij is de boodschapper, niet het bericht. Hij brengt het schrift, maar laat jou lezen en schrijven. Ben schenkt gewaarwording, maakt je wakker en zegt: ‘kijk eens goed om je heen!’. Ben spoort aan om de ruimte te onderzoeken, zowel die op Aarde als in de kosmos.

In Azteeks heet hij Quij: riet.

De ondersteunende kracht van de Hemelwandelaar is de Wereldoverbrugger, de verborgen kracht is de Ster en de uitdagende kracht is de Nacht.

Duiding:

De Rode Hemelwandelaar leeft via zijn emoties en kan paranormaal zijn. Het initieert en geeft geboorte aan ideeën en intenties, zoals alle zonnezegels uit het oosten. Ben is zeer expressief, profetisch en ontvangt wijsheid. Zijn bewustzijn is mondiaal. Ben wordt bestuurd door de plexus solaris en door de planeet Mars. Ben is populair, talentvol, competent en weet veel. Het is een vechter voor principes, een kruisvaarder.

Door de kracht van zijn inzichten kan Ben zowel blaken van zelfvertrouwen als bang zijn om naar buiten te treden. In zijn optiek is Ben vaak de profeet die in eigen land niet wordt geëerd. Ben kan zijn vechtersgedrag verzachten, wanneer een diepe kennis van de menselijke natuur wordt begrepen en goede sociale vaardigheden worden ontwikkeld. Dan wordt Ben de trilling waarop nieuwe visies kunnen verankeren, en weet Ben zich hierbij in het volste vertrouwen gesteund door de kosmos.

Traditionele vertelling:

Ben, Rode Hemelwandelaar. Ben heeft het vermogen om alles te vermenigvuldigen wat ze op hun pad tegenkomen. Het vormen goede onderzoekers. Het zijn aardige, attente, behulpzame en dankbare mensen. Ben is zeer gul, vooral naar zijn familie. Ze zijn dragers van ziekte en hebben vaak veel vijanden, omdat ze van nature zeer succesvol zijn. Van grote gebeurtenissen geniet Ben, ook is hij een perfectionist.

Ben heeft doorgaans groene vingers en kan goed met planten overweg. Eerlijkheid is een eigenschap die past bij Ben en een geheim is dan ook veilig bij hem. Daarentegen kunnen ze obsessief zijn en geïrriteerd raken aan mensen in combinatie met bepaalde situaties. Soms kunnen ze zichzelf moeilijk duidelijk maken en zullen mensen om hem heen extra aandacht moeten schenken, om hem te begrijpen.

Het zijn boeren, schrijvers, psychologen, schilders, dichters, leraren of administrateurs.

Vanuit de essentie:

Ik wek energie op door mij door de kosmos te laten inspireren. Ik werk als boodschapper en reis met mijn bewustzijn door de ruimte. Daar, buiten de kaders van elke systeem, vrij en ongevangen, vergaar ik intelligentie, inzicht en inspiratie, om als de situatie erom vraagt, als dienaar te fungeren van een Hoger Signaal. Ik verschijn als komeet. Ik verdwijn even plotseling en laat een boodschap achter, altijd om het bewustzijn te verruimen, transformatie te bevorderen van de mens met zijn bewustzijnskader. Ik ben Rode Hemelwandelaar.