Maan Klank Ceremonie

Maya Maan Klank Ceremonie

Deze ceremonies vinden plaats rond of op de Volle Maan of de Nieuwe Maan. Op deze momenten is de Maan energie op haar hoogtepunt. Hierboven zien we de Maya Godin van de Maan, Ixchel of Ixquic met haar lieveling, het Konijn. Het totemdier van de Maan is dan ook het Konijn, een verschijningsvorm van Ixchel.

Konijnen hebben grote ogen die aan de zijkant zitten van hun kop. Hierdoor hebben zij een panoramisch zicht van bijna 360 graden! Zij zijn in staat om elke beweging waar te nemen, zowel achterwaarts en recht naar boven. De ogen van een Konijn zijn als kristallen waar alle lichtsignalen gebundeld worden. Dit is tevens de kracht van de volle Maan.

Als je goed naar de volle Maan kijkt kan je het konijn zien in de schaduwen op de Maan. Het Konijn zit als het ware op dezelfde manier op de volle Maan als ze in de armen van de Maan Godin zit. Konijn heet in het Maya; Tzub en het staat symbool voor vruchtbaarheid en overvloed. De slimheid van het Konijn wordt geroemd in de vele Maya verhalen waarin het Konijn zijn aanvaller steeds te slim af is. Het konijn werd vanwege zijn moed door de Maya’s vereerd. In de Popul Vuh, het heilige boek van de Maya’s, speelt het Konijn een belangrijke rol en redden de heldentweeling zo van de ondergang.

We werken tijdens deze ceremonies met de (vrouwelijke) krachten van de 13 Tonen. Dit mede omdat Grootmoeder Maan uiteraard een vrouwelijke energie is en exact 13 x rond Moeder Aarde draait als wij 1 x rond vader Zon zijn gedraaid(dat wat we een jaar noemen). De 13 Tonen zijn scheppende energieën voorbij de fysieke werkelijkheid die we gezamenlijk, met vereende krachten inzetten tijdens de ceremonies.

De Volle Maan is een samenwerking tussen de 3 belangrijkste hemellichamen van ons bestaan. Namelijk Grootvader Zon, Moeder Aarde en Grootmoeder Maan. We noemen het niet voor niets, de Maan schijnt. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de Maan licht geeft, in werkelijkheid zijn het de stralen van de Zon die de Maan weerspiegelen in ons zijn.

Tijdens de Volle Maan stuurt ze veel energie naar de Aarde waarmee we kunnen zien in het donker. Letterlijk maar ook figuurlijk als het donker in ons  zelf. Als we het donker in ons zelf in het licht zetten is healing de uitkomst, geef jezelf dit cadeau. Grootmoeder Maan staat voor onze emoties, die uit onze onderwereld opkomen en weer weggaan. Grootmoeder Maan beheerst de waterhuishouding op planeet Aarde en we ervaren dit door middel van eb en vloed. Gezien de Aarde uit 70% water bestaat, en wij Aardlingen zijn, bestaat ook ons lichaam ook uit 70% water.

De energie van de volle Maan is erg krachtig. Als je boos bent, zul je je bozer voelen. Als je gelukkig bent, zul je je gelukkiger voelen. Het is daarom van belang dat je intentie positief is. Zowel liefdevolle energie, maar ook negatieve energie wordt intenser. Tijdens de ceremonie vormen wij daarom een liefdevolle en veilig cirkel waarin we de energie van de Volle of Nieuwe Maan inzetten voor emotionele en spirituele groei.

We kunnen de term Lunatic, komt van Luna(maan) en betekent gek of krankzinnig. Als we niet bewust zijn hoe we deze energie goed te laten  geleiden in ons systeem dan kunnen we door de Maan idd prikkelbaar worden. Als de Volle Maan in het weekend valt zijn er ook vaak meer vechtpartijen in het uitgaansleven. Dit omdat de krachtige energie van de Maan in combinatie met alcohol(drugs) onze emoties negatief kunnen versterken(weerwolven).

Deze energie kun je natuurlijk ook positief inzetten waarmee je je eigen energieniveau verhoogt en hierdoor meer bewustzijn genereert. Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent om de positieve energie te ontvangen en te verwerken. Alleen dit gegeven is al genoeg om in ceremonie te gaan. Bedenk dat alles wat er gaande is in je lichaam, geest en ziel op dat moment versterkt wordt.

Tijdens de ceremonie stemmen we ons positief af en kan je intenties zetten. Door de afstemmen word de gedachten stroom gezuiverd en tot bedaren gebracht waardoor zuivere gedachtes gevoed en versterkt worden. De volle Maan is ook een perfecte tijd om je dromen te manifesteren, kracht bij te zetten. Mediteren gaat ook makkelijker en door ons samen zijn, in groepsverband en ons te verbinden zijn het als het ware de sleutels tot de deuren van meervoudige werkelijkheden.

Ook kunnen we tijdens de ceremonie niet enkel de kracht van de Maan voor ons zelf gebruiken maar ook deze helende energie doorsturen naar de mensen van wie je hou, vrienden, familie, collega’s maar ook naar vreemde, zij die het nodig hebben. Zend vredige energie naar plekken in de wereld waar ze strijd, armoede en oorlog beleven. Het heeft positieve gevolgen voor hen en wie goed doet, goed ontmoet.

Hoe ziet zo’n ceremonie eruit?

Voordat we beginnen zal er eerst een Maya Teaching gedeeld worden waarin de energie van de dag en ons samenzijn verduidelijkt word. Dit zodat je geest de juiste afstemming kan vinden en tot zich kan nemen. Gezamenlijk openen we de ‘heilige ruimte’, dit is de traditionele en meest gebruikte manier door de Oude om een ceremonie te openen.

Tijdens de ceremonie zelf lig je ontspannen op een matrasje waarbij de ruimte gevuld wordt en jezelf ondergedompeld wordt in een warm bad van klanken, trillingen en vibraties uit ons Universum. Klanken hebben een positieve werking op ons eigen energie systeem en de tonen kunnen ervoor zorgen dat de energie frequenties in het menselijke lichaam weer op elkaar worden afgestemd. In de oude beschavingen van o.a. Egypte, China, Griekenland, Tibet en India gebruikte ze klank al voor healing.

Klanken(muziek) helpt niet alleen om ons fijn en ontspannen te voelen, maar kan ook oude herinneringen naar boven brengen om zo beter verwerkt te worden. Deze klanken worden geproduceerd door tal van oeroude instrumenten zoals klankschalen, sjamanendrums, gongs, ratels, rainmakers en nog veel meer. Door deze ceremonie wordt je op vele niveaus geraakt en het geeft je daarbij de ruimte om te ontspannen en te genieten.

De ceremonie heeft een duur van ongeveer 3 uur. Echter niet de klok maar de energie bepaalt wanneer het klaar is. Ceremonie enkel op aanvraag voor minimaal 12 personen.

“Ik heb geleerd dat het lichaam luistert naar ritmes die het verstand niet eens kan horen.”John Lee.