CAUAC, Blauwe Storm

Betekenis Cauac:

Cauac is het negentiende Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. Cauac is het Maya woord voor: storm, soms ook: bewolkt, regen, vuurregen of onweer.

Ik ben CAUAC; STORM; ik breng onrust om te zuiveren.
Ik activeer je lichtlichaam en breng je tot transformatie.

Cauac is het machtige Donderwezen. Het is de storm die als vanzelf kan opsteken. Cauac is de ultieme transformerende energie, katalysator van krachtige veranderingen en is zelf de aandrijver achter deze kracht. Cauac brengt energie voort. Cauac werkt als de pop die in een vlinder verandert, zonder hulp van buitenaf.

Cauac is de storm die zomaar uit de wind voortkomt en dan, niets uitgezonderd, alles zuivert. Zonder de onrustige herfststormen, kunnen de bomen hun bladeren niet verliezen, om in de lente opnieuw uit te kunnen bloeien. Zonder onweer kan de lucht niet klaren, om de zon in alle helderheid te laten schijnen. Cauac’s transformerende energie is dat wat ons lichtlichaam doet ontsteken, alle scheiding helend tussen onszelf en onze Schepper.

In Azteeks: Quiauhuitl: storm, regen, vuurregen.

De ondersteunende kracht van de Storm is de Zon, de verborgen kracht is de Wind en de uitdagende kracht is de Maan.

Duiding:

Cauac opereert vanuit de spirituele wereld met een universeel bewustzijn. Hij/zij is zelfwerkzaam en heeft niet veel uit bronnen buiten hemzelf nodig om zijn eigen proces te begrijpen. Cauac zendt uit en deelt de informatie die het heeft ontvangen, die soms vanuit niet materiële bronnen afkomstig is. Zijn chakra is het basis-chakra en zijn planeet is Pluto. Cauac heeft een jeugdig voorkomen en is rusteloos maar vriendelijk.

Cauac leeft graag nogal op zichzelf, heeft dit nodig om zichzelf geestelijk en fysiek rein en zuiver te houden. Hij heeft een brede belangstelling en zelfs bewondering voor de scheppingen van anderen, maar is in wezen zelf geen creatieve vernieuwer, doch meer een imitator, omzetter en doorgever van de creaties van anderen. Cauac heeft vele gezichten, leert makkelijk en is een goede leraar. Hij voelt zich vaak aangetrokken tot filosofie en religie en heeft belangstelling voor healing en zuivering.

Traditionele vertelling:

Cauac, Blauwe Storm. Stormachtige’ mensen die direct worden beïnvloed door wisselingen in het weer. Als Cauac in balans is, voelen ze zich één met het leven wat ze leiden, maar is Cauac uit balans kan hij vallen in dronkenschap en kan hij haatdragend zijn naar zichzelf en naar de mensen in zijn omgeving.

Cauac is nauw verbonden met het weer en voelt dit in zijn hele lijf en intuïtie. Doorgaans is Cauac gebalanceerd, liefdevol, zachtaardig en verzorgend. Hij is een vruchtbaar persoon, met een sterk gevoel samengesteld te zijn met de elementen van het leven en de mensen om zich heen.

Cauac mensen zijn succesvolle boeren, weervoorspellers, vissers en wevers.

Vanuit de essentie:

Voor mij, onder mijn voeten, de Aarde, de ganse wereld. Ik adem het ritme en dan torent in mij omhoog de kracht van het leven en de vernietiging. Dan zucht ik, dan blaas ik, wentel mij, ontwortel, ontmantel, alles wat in mijn baan komt moet wijken voor de tomeloze energie van verstoring en toetsing. Kun je overeind blijven staan? Is wat je gecreëerd hebt het Licht, het Leven, de toekomst waardig. Ik ben Blauwe Storm.