CHICCHAN, Rode Slang

Betekenis Chicchan:

Chicchan is het vijfde Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. In Maya is Chicchan: serpent, slang, of hemelse slang.

Ik ben CHICCHAN, SLANG; ik ben je levenskracht en lichaamswijsheid. Ik geef je passie en verlangen.

Chicchan belichaamt zowel de hoogste als de laagste vormen van het bestaan. In het oude Midden-Amerika zijn twee afbeeldingen die je het meest zult tegenkomen: die van de schedel (de dood) en die van de slang (het leven).

De slang kan opstijgen als de Gevederde Slang (in Maya: Kulkulcan, in Azteeks: Quetzalcoatl), en is dan de belichaming van de hogere spirituele waarden en wijsheden. Maar hij is ook het giftige dier dat in de donkere wateren wacht op zijn prooi. De slang geeft levenskracht aan dat wat gezaaid is, zowel spiritueel als fysiek.

In Azteeks heet hij Coatl, wat slang betekent.

De ondersteunende kracht van de Slang is de Tovenaar, de verborgen kracht is de Krijger en de uitdagende kracht is de Adelaar.

Duiding:

De Rode Slang leeft via het instinct. Chicchan, zoals alle andere zegels van het oosten, initieert of schenkt geboorte aan ideeën of scheppingen. Hij/zij leeft in individueel bewustzijn. Chicchan herinnert en ontvangt kennis en wordt geregeerd door het kruinchakra. Chicchan heeft een sterke wil, is doortastend, extremistisch, krachtig en charismatisch. Hij is een rauwe, zeer doordringende, bijna wrede energie. Hij is de kundalini- of levensenergie.

Chicchan heeft sterke emoties en gevoelens die een krachtige uitwerking op anderen hebben (vaak zonder dat Chicchan dit zelf in de gaten heeft!). Chicchan wordt geregeerd door de Asteroïden Gordel. Chicchan heeft de neiging om eerder zijn sensuele indrukken dan concrete feiten te volgen, c.q. de door z’n zintuigen ingegeven hoge inzichten te volgen, en praktische adviezen van anderen als niet ter zake doende af te wimpelen.

In de Rode Slang leeft de paradox tussen spirituele integriteit versus de verlangens van de materiële wereld.

Traditionele vertelling:

Chicchan, Rode Slang. Chicchan mensen zijn wijze en energieke personen, zeer gebonden aan de Aarde, net als een slang. Daarnaast zijn het geboren genezers en beoordelen de gemeenschap waarin zij zelf leven. Het zijn stille wezens, maar weten precies wat er gaande is in deze gemeenschap. Chicchan zal zwijgen totdat hen gevraagd wordt om hun gedachten bloot te leggen.

Het zijn sterke en delicate mensen, die altijd op zoek zijn naar wat het beste is voor de gemeenschap, waarbij ze zichzelf op een machtige plaats zetten binnen deze gemeenschap. Daarentegen kunnen ze boos en zonder enige loyaliteit uit de hoek komen, als ze in hun eigen, negatieve hoek worden gedreven.

Het zijn goede staatsofficieren, advocaten, genezers, verplegers of vroedvrouwen.

Vanuit de essentie:

Ik zet mijn lichaam in om te voelen, om de energie van de aarde en de krachten om mij heen tot mij te nemen en met de intelligentie van mijn lichaam te betekenis van de energie te doorvoelen. Zo neem ik de energie van het oerbegin in mij op om met mijn doorvoeling op betekenis en waarachtigheid deze  energie als kracht verder richting te geven. Ik ben Rode Slang.