CHICCHAN, Rode Slang

Betekenis Chicchan:

Chicchan is het vijfde Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. In Maya is Chicchan: serpent, slang, of hemelse slang.

Ik ben CHICCHAN, SLANG; ik ben je levenskracht en lichaamswijsheid. Ik geef je passie en verlangen.

Chicchan belichaamt zowel de hoogste als de laagste vormen van het bestaan. In het oude Midden-Amerika zijn twee afbeeldingen die je het meest zult tegenkomen: die van de schedel (de dood) en die van de slang (het leven).

De slang kan opstijgen als de Gevederde Slang (in Maya: Kulkulcan, in Azteeks: Quetzalcoatl), en is dan de belichaming van de hogere spirituele waarden en wijsheden. Maar hij is ook het giftige dier dat in de donkere wateren wacht op zijn prooi. De slang geeft levenskracht aan dat wat gezaaid is, zowel spiritueel als fysiek.

In Azteeks heet hij Coatl, wat slang betekent.

De ondersteunende kracht van de Slang is de Tovenaar, de verborgen kracht is de Krijger en de uitdagende kracht is de Adelaar.

Duiding:

De Rode Slang leeft via het instinct. Chicchan, zoals alle andere zegels van het oosten, initieert of schenkt geboorte aan ideeën of scheppingen. Hij/zij leeft in individueel bewustzijn. Chicchan herinnert en ontvangt kennis en wordt geregeerd door het kruinchakra. Chicchan heeft een sterke wil, is doortastend, extremistisch, krachtig en charismatisch. Hij is een rauwe, zeer doordringende, bijna wrede energie. Hij is de kundalini- of levensenergie.

Chicchan heeft sterke emoties en gevoelens die een krachtige uitwerking op anderen hebben (vaak zonder dat Chicchan dit zelf in de gaten heeft!). Chicchan wordt geregeerd door de Asteroïden Gordel. Chicchan heeft de neiging om eerder zijn sensuele indrukken dan concrete feiten te volgen, c.q. de door z’n zintuigen ingegeven hoge inzichten te volgen, en praktische adviezen van anderen als niet ter zake doende af te wimpelen.

In de Rode Slang leeft de paradox tussen spirituele integriteit versus de verlangens van de materiële wereld.

Affirmatie:

“Ik ga met plezier naar binnen en ervaar de wijsheid en vitaliteit van mijn lichaam”

Chakra: Kruin

Kenmerken/Kwaliteiten:

  • Levenskracht
  • Passie
  • Instinct
  • Overleven

Traditionele vertelling:

Chicchan, Rode Slang. Chicchan mensen zijn wijze en energieke personen, zeer gebonden aan de Aarde, net als een slang. Daarnaast zijn het geboren genezers en beoordelen de gemeenschap waarin zij zelf leven. Het zijn stille wezens, maar weten precies wat er gaande is in deze gemeenschap. Chicchan zal zwijgen totdat hen gevraagd wordt om hun gedachten bloot te leggen.

Het zijn sterke en delicate mensen, die altijd op zoek zijn naar wat het beste is voor de gemeenschap, waarbij ze zichzelf op een machtige plaats zetten binnen deze gemeenschap. Daarentegen kunnen ze boos en zonder enige loyaliteit uit de hoek komen, als ze in hun eigen, negatieve hoek worden gedreven.

Het zijn goede staatsofficieren, advocaten, genezers, verplegers of vroedvrouwen.

Vanuit de essentie:

Ik zet mijn lichaam in om te voelen, om de energie van de aarde en de krachten om mij heen tot mij te nemen en met de intelligentie van mijn lichaam te betekenis van de energie te doorvoelen. Zo neem ik de energie van het oerbegin in mij op om met mijn doorvoeling op betekenis en waarachtigheid deze  energie als kracht verder richting te geven. Ik ben Rode Slang.

KIN-der uitvoering:

Ik ben CHICCHAN, de SLANG. Ik laat jouw lichaam bewegen. Ik zorg ervoor dat je hard kunt rennen en hoog kunt springen. Met veel gemak zwem ik in het water, kruip ik door het gras en klim ik in de hoogste boom. En als ik zo bezig ben, merk ik hoe lekker ik het vind om daarbij te voelen hoe sterk ik ben.

De galactische Maya archetypen:

De galactische archetypen nodigen je uit om in je rol als Sluiter van de Cyclus te stappen. Nu de geschiedenis cyclus zich sluit, en wij ons bevinden in Midden-Tijd, dalen de galactische archetypen in om ons in kracht bij te staan. Eenmaal verbonden met de krachtvelden van je archetypen zal de zullen de profetische krachtlijnen van de Galactische Maya door je heen vloeien, je in staat stellend de nieuwe Aarde en de nieuwe tijd tot manifestatie te dromen.

CHICCHAN

5
SLANG GEINITIEERDE

Ik ben de Slang Geïnitieerde van Wijsheid
Gecodeerd door de Rode Slang
Vijf is mijn getal, want de vijfde kracht
Is mijn geheime kracht
Ik verblijf in de verborgen grotten
En tempels van de Aarde
Verloren werelden en voorbije wortelrassen
Zijn opgenomen in mijn wezen
Mijn lichaam is de hermitage
Die kennis van alle dingen in zich draagt
Ik ben de slang van het astrale licht
De levenskracht van kundalini
De bron van licht en vibratie zelf
De opwekker van het rode elektrische circuit
Het mysterie van elektriciteit
Ligt opgewonden in mijn wezen
Op mijn voorhoofd draag ik het teken
Van de slang die de cycli
Van universeel leven creëert
De boom van tijd die twee kanten op draait
Is het teken van mijn wijsheid
Om mij te kennen, moet je stoppen te zijn
Wie je denkt die je bent

Aho