Kakaw Ceremonie

Maya Kakaw Ceremonie

Een magische avond met Kakaw(cacao), teachings, beweging, klank, trilling en nog veel meer! Maya Kakaw Ceremonie is een ceremonie die in het teken staat van het Hart. Eeuwenoude Maya wijsheid gecombineerd in een ceremonie met Kakaw!

De beste haast onbewerkte Kakaw uit de hooglanden van de Maya’s. Kakaw is de ultieme hartopener, the Food of the SHIFT. We gaan werken met lichaam, geest, ziel, klank en energie, geleid door de kracht en wijsheid van de spirit van Kakaw, de LEID-STER!

Een ceremonie van het Hart.

Als we van iemand houden geven we vaak chocolade aan elkaar. Cacao en liefde zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Het is dan ook geen toeval dat cacao een waar medicijn is voor je hart. Pure cacao is dan ook bitter van smaak, en bitter in de mond maakt het hart gezond. Cacao behoort vandaag de dag tot de superfoods en de lijst van voordelen zijn eindeloos. We beginnen net de geheimen van cacao weer te her-ontdekken. (hier de voordelen)

De geschiedenis van Cacao of Kakaw speelt zich niet in de westerse wereld af en is hier vrij nieuw. Zo’n 100 jaar geleden aten alleen mensen van hoge stand dit heilige goedje. In de 16tiende eeuw maakte als eerst de Spanjaarden kennis van deze heilige boon. Kakaw komt oorspronkelijk bij de Maya beschaving vandaan. Kakaw of cacao is dan ook een woord uit de taal van de Maya’s. Zo schreven de Maya’s het in een zeer complexe en unieke hiërogliefen schrift.

Voor de Maya’s was Kakaw een zeer heilige boom en de bonen werden al duizenden jaren gebruikt bij ceremonies en rituelen. In vele oude afbeeldingen zie je weergave’s van Kakaw offers zoals hier boven afgebeeld. De Latijnse en wetenschappelijke naam van Kakaw is Theobroma Cacao. Dit betekent dan ook letterlijk, het voedsel van de Goden. (Meer info)

Tijdens deze ceremonie zullen we gezamenlijk een Kakaw ritueel doen. Als Maya kenner en spiritueel archeoloog zal Remco de wijsheid van de Maya’s samen met de Kakaw met jullie delen. In dit ritueel zullen we kennis maken met de beste, haast onbewerkte, rauwe en vaak wilde Kakaw uit de hooglanden van de Maya’s, Guatemala.

Het verschil van deze cacao ten opzichte dat wat we in chocolade vinden is, dat in het proces van chocolade maken veel van de helende stoffen in de Kakaw verloren gaan. Daarbij is de kakaw die wij gebruiken in deze ceremonie ook beter dan andere rauwe cacao die verkrijgbaar is, lees hier meer hierover.

Hiervan maken we een warme en vooral magische Kakawdrankje, the food of the shift. In dit drankje zitten 7 verschillende soorten kruiden die de werking van de Kakaw zullen bevorderen. Door middel van dit heilige drank kan er een begin gemaakt worden om de 3 werelden met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaat meer eenheid. De 3 werelden komen uit de werkelijkheid van (haast) alle oude beschavingen en inheemse culturen vandaag de dag. Zo bestaat er een boven, midden en onderwereld. We zullen onze intenties in de Kakaw zetten voordat we het gezamenlijk opdrinken.

Na dit ritueel gaan we ontspannen liggen en laten we ons verwennen door een bad van klanken. Een droomreis met live muziek en oeroude instrumenten, zoals klankschalen, gongs, ratels, trommels en vele andere prachtige klanken en trillingen die de ruimte zullen vullen. De klanken van ons Universum, een onvergetelijke reis naar je hart en naar het hart van de hemel die de Maya’s Hunab K’u noemden.

Wees welkom op onze Maya Kakaw Ceremonie, de kracht van ons Hart. We werken met kleine groepen dus wees er snel bij voor deze prachtig hartopenende ceremonie!

Kakaw, the Food of the Gods…

Kom, ruik, proef, voel en ervaar waarom Cacao het ‘voedsel van de Goden’ is genoemd. (Meer info).

Zie Agenda voor volgende ceremonie.

Aanmelden voor ceremonie? Graag met datum ceremonie, naam en geboortedatum naar Maya Teachings

We werken met persoonlijke opgaven, opgeven voor meerdere personen is niet wenselijk. Graag iedere deelnemer zelf aanmelden.

Cacao Nieuws-

Onder deze link wat nieuws over het heilige goedje genaamd Kakaw.