OC, Witte Hond

Betekenis Oc:

Oc is het tiende Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. In Maya betekent Oc: hond en zeer soms voeten.

Ik ben OC; HOND; ik ben je vermogen tot liefhebben en opnieuw te beginnen. Ik breng je loyaliteit en hulpvaardigheid.

Oc wordt ook voorgesteld als de dood en de onderwereld. Net als bij de oude Egyptenaren en Grieken is Oc dan de begeleider en gids van de menselijke ziel door de onderwereld. Bij de Egyptenaren heet hij Anubis, bij de Grieken is dit Hades, de bewaker van de onderwereld (bij de Romeinen werd dit Pluto).

Het bijbehorende sterrenbeeld is Canis Major, de Grote Hond. In het ‘derde oog’ van dit sterrenbeeld bevindt zich de ster Sirius, de Hondsster, de nachtelijke Zon, de tegenhanger (antipode) van onze Zon. Als een trouwe kameraad reist Sirius samen met onze Zon door de Melkweg, jaarlijks staan ze op 26 juli conjunct: het begin van de 13 manenkalender.

De kracht van Oc is zijn onvoorwaardelijke trouw tot voorbij de dood. Oc is de waakhond, de bewaker van alles dat liefdevol voelt. Oc bewaakt wat je lief is en opent de weg naar nieuwe perspectieven en levenswegen. Oc reist altijd met je mee, Oc is trouw, hij/zij is de alomvattende liefde in een persoonlijke vorm.

In Azteeks heet hij Itzcuintli: hond.

De ondersteunende kracht van de Hond is de Maan, de  verborgen kracht is de Aap en de uitdagende kracht is de Zon.

Duiding:

De Witte Hond leeft in de mentale wereld en werkt volgens de rede. Hij/zij heeft een sterk gemeenschapsbewustzijn en is verbonden met de energieën van liefde en het hart. Oc is zeer loyaal naar vrienden en familie. Deze Zon verfijnt de informatie van de geest en formuleert deze op een manier die het toegankelijk maakt voor anderen. Hij ontvangt informatie via het kruinchakra.

Zijn planetaire verbinding is met Mercurius. Oc is coöperatief, consistent, trouw en behulpzaam. De puppy-Oc kan soms last hebben van het gevoel van eenzaamheid en zelf niet voldoende gesteund te worden door anderen, terwijl de volwassen Oc een zeer ondersteunende groepsleider kan zijn.

Affirmatie:

“Ik open de weg naar nieuwe beginpunten. Ik ontvang bewakers en gidsen”

Chakra: Kruin

Kenmerken/Kwaliteiten:

  • Loyaliteit
  • Tolerantie
  • Hart
  • Trouw
  • Behulpzaam

Traditionele vertelling:

Oc, Witte Hond. Mensen geboren onder de Zonnezegel ‘Oc’, zijn autoritaire, gerechtigde, beschermende, geliefde en betrouwbare personen. Het zijn goede bemiddelaars en zijn in staat problemen in deze wereld ongedaan te maken.

Op het moment dat ‘Oc’ uit balans raakt, kan hij arrogant overkomen en problemen creëren, die er eigenlijk niet zijn. Ze kunnen makkelijk in onzekerheid treden, emotionele instabiliteit en verwarring ervaren. Het zijn geboren gidsen als het gaat over ‘het onbekende’. Ook kun je van ze op aan als je ze nodig hebt.

Het zijn leraren, dokters, advocaten, administrateurs, ontdekkers en rechters.

Vanuit de essentie:

Ik ben de Liefdesdrager. In mijn hart is de verbinding met het Veld genesteld. Als ik beweeg ben ik vol overgave dienstbaar aan de Liefdeskracht. Het is het oervertrouwen in de Liefde die mij de moed en kracht geeft de confrontatie te zoeken van daar waar liefdeloosheid is. Dan, als het bewustzijn zich verfijnd, ben ik voorbeeld van verzachting en versmelting. Ik ben Witte Hond.

KIN-der uitvoering:

Ik ben OC, de HOND. Ik ben een heel goede bewaker en ik sta altijd voor je klaar, omdat ik weet dat ook jij altijd van mij houdt. Ik loop voorop wanneer ik samen met je wandel en laat je dan allerlei nieuwe dingen zien. Wat er ook gebeurt: ik ben het vriendje dat altijd opnieuw weer met je wil spelen. Voor jou sta ik altijd klaar bij de deur, om iedereen als eerste te begroeten

De galactische Maya archetypen:

De galactische archetypen nodigen je uit om in je rol als Sluiter van de Cyclus te stappen. Nu de geschiedenis cyclus zich sluit, en wij ons bevinden in Midden-Tijd, dalen de galactische archetypen in om ons in kracht bij te staan. Eenmaal verbonden met de krachtvelden van je archetypen zal de zullen de profetische krachtlijnen van de Galactische Maya door je heen vloeien, je in staat stellend de nieuwe Aarde en de nieuwe tijd tot manifestatie te dromen.

OC

10
DE COMPASSIEVOLLE

Ik ben de Compassievolle
Gecodeerd door de Witte Hond
Tien is mijn getal compleet
Ik ben de tijdloze Trooster – de Loyale
Liefde is mijn wet
Wijs ben ik in de manieren van empathisch weten
Vanuit mijn twee handen van licht
Radieer ik goedwilligheid naar alle wezens in alle rijken
Ik hef mijn rechterhand
De palm open en vrij – geen geheimen in mij
In de afwezigheid van angst is er niets te verbergen
Eén en al liefde – geduld en vriendelijkheid
Dit is de diepste
Allesvoorzienende universele wijsheid
Niets bestaat
Dat geen uitdrukking is van deze alomvattende liefde
Want liefde is de gemanifesteerde
Kracht van compassie
Mij kennen is je herinneren dat
Liefde het licht is dat het dromen samenhoudt

Aho