LAMAT, Gele Ster

Betekenis Lamat:

Lamat is het achtste Zonneteken van de 20 gezichten van de Zon. Lamat betekent in het Maya: ster, de planeet Venus en konijn.

Ik ben LAMAT; STER; ik wijs je de weg. Ik breng je helderheid en harmonie.

Na de Zon en de Maan is de planeet Venus het belangrijkste hemellichaam in de Maya kosmologie. Venus is slechts 263 dagen per jaar zichtbaar, wat bijna overeenkomt met de duur van de Tzolkin, het Heilige Rad van 260 dagen. Iedere 584 dagen staat Venus weer precies in dezelfde positie t.o.v. de Zon en de Aarde: de Venuscyclus. Combineer je deze cyclus met die van de Tzolkin en het zonnejaar van 365 dagen, dan vallen alle drie raderen in dezelfde positie samen na exact 104 jaar: het pad der schoonheid.

Lamat vertegenwoordigt de harmonie van de hemellichamen, de samenklank van de sterren, de schoonheid van de hemelse schepping als geheel der delen. Lamat is de achtste zon in de reeks van twintig zonnezegels, het is de Davidster in 3D: de dubbele stertetraëder, de achtpuntige Mer-Ka-Ba. Wat we met onze handen hebben geschapen, wil door Lamat geplaatst worden in het grote geheel.

De Azteekse benaming is Tochtli: konijn.

De ondersteunende kracht van de Ster is de Aap, de verborgen kracht is de Hemelwandelaar en de uitdagende kracht is de Spiegel.

Duiding:

De Gele Ster leeft via de rede en opereert vanuit de mentale wereld. Lamat leeft in gemeenschapsbewustzijn. Lamat, in wezen, herinnert. Hij/zij ontvangt via de zonnevlecht. Lamat is energetisch, druk, zenuwachtig, slim en speels. Hij betoont intellect, maar kan enigszins paranoïde worden. Lamat houdt van vechten, maar tracht altijd te handelen vanuit liefde. Dit wordt weerspiegeld in Venus, de planeet die ‘m vertegenwoordigt.

Lamat is de kunstenaar, de elegantie van de stralende ster. Lamat wil dat wat af is, laten samenklinken met andere creaties. Lamat’s levensweg is het kunstwerk dat pas tot uiting komt door zijn plek in de juiste omgeving. Lamat kan mentaal overactief zijn; daardoor kunnen onevenwichtige gedachten verstorend gaan werken op het laten overkomen van zijn goede bedoelingen.

Zijn drang naar het brengen van harmonie leidt ook tot de paradox dat hij enerzijds makkelijk beïnvloedbaar is en gebrek kent aan zelfvertrouwen en anderzijds zeer egocentrisch kan worden met overdreven uitgesproken meningen.

Affirmatie:

 “ik ben mijn volledige aanwezigheid nu. Ik ben de harmonie van de sterren”

Chakra: Zonnevlecht

Kenmerken/Kwaliteiten:

  • Harmonie
  • Kunst
  • Elegantie
  • Schoonheid
  • Inlevingsvermogen

Traditionele vertelling:

Lamat, Gele ster. Lamat mensen zijn de grote stichters van de Aarde, vruchtbaar in alle opzichten. “De priesters die vragen om het levenswater”. De bloemen van het leven, succesvol en intelligent, ze hechten waarde aan de gezondheid van de natuur en zijn actuele omstandigheden. Verantwoordelijk, harde werkers, geduldig, intuïtief, emotioneel en harmonieus zijn eigenschappen die Lamat weerspiegeld.

Op sommige momenten rebels en conflict zoekend. Ze kunnen makkelijk ziek worden. Daarnaast hebben ze moeite om uit te leggen wat ze nodig hebben. Uit balans kan Lamat arrogant overkomen en geloven ze in hun eigen masker, om beter uit de verf te komen dan anderen. Als er obstakels ontstaan op de weg die Lamat’s doorlopen, kunnen ze in hun zwakte belanden. Dat maakt dat ze kiezen om te roddelen over anderen, wat conflicten of oorlog als gevolg draagt.

De kwaliteiten van Lamat zijn terug te vinden in de volgende beroepen; counselors, administrateurs, filosofen, dokters, wiskundigen, musici, schrijvers, leraren en verdedigers van vrede.

Vanuit de essentie:

Ik sta in verbinding met Sterrenlicht. Daar ver in het heelal knippert, schittert informatie over onze toekomst. Als Ster sta ik open voor Signalen die het pad wijzen naar de heelwording en de vervolmaking van de mens in het Universum. Ik ben de Gele Ster.

KIN-der uitvoering:

Ik ben LAMAT, de STER. Ik wijs je de weg naar alles wat mooi is. Ik maak heel mooie gedichten, berhalen en tekeningen en ik zorg ervoor dat je heel mooi en zuiver kunt zingen. En als je zingt, zorg ik ervoor dat je heel mooi kunt samenzingen met alle andere kinderen. En als je danst, zorg ik ervoor dat je helemaal op jouw manier kunt dansen, met de muziek van de sterren, zowel die aan de hemel als die op aarde.

De galactische Maya archetypen:

De galactische archetypen nodigen je uit om in je rol als Sluiter van de Cyclus te stappen. Nu de geschiedenis cyclus zich sluit, en wij ons bevinden in Midden-Tijd, dalen de galactische archetypen in om ons in kracht bij te staan. Eenmaal verbonden met de krachtvelden van je archetypen zal de zullen de profetische krachtlijnen van de Galactische Maya door je heen vloeien, je in staat stellend de nieuwe Aarde en de nieuwe tijd tot manifestatie te dromen.

LAMAT

8
ARTIEST

Ik ben de Artiest
Gecodeerd door de Gele Ster
Acht is het getal dat mijn poort opent
Resonante frequenties zijn mijn palet
Om te harmoniseren overeenkomstig
De diepste impulsen van het universum
Heb de moed prachtig te zijn!
Ik ben de elegantie van verlichting
Door mijn kunst kleur ik jouw wereld
Ik ben de regenboog in je dag en de
Maan-glans in je nacht
Ik ben de Artiest
Alles wat ik doe komt van de sterren
Sterrenwezen, Sterrenkind, Sterrenzanger is mijn naam
Ik ben het galactische akkoord
Weerklank van de kosmische sleutel
Ik bedenk de liederen en reciteer de kristallen eed
Die de oneindige zuvuya bereist
De wonderen van altijd uitdeinende harmonischen
Mij kennen is het eindeloze lied berijden
Terug naar de Meester Artiest van de hele Creatie

Aho